Amorgos, una dintre insulele secrete ale Greciei

Amorgos

Amorgos este unul dintre acele locuri ascunse ale Greciei, un loc despre care cel mai probabil încă nu ai auzit, dar care te va cuceri la prima vedere. După ce vei citi acest articol, cu siguranță vei dori să afli mai multe lucruri și chiar să îți planifici aici următorul concediu! Așa că pregătește-te să visezi cu ochii deschiși la Amorgos, un loc desprins din paradisul olimpian!

De ce să alegi Amorgos ca destinație de vacanță?

Amorgos

Este o insulă retrasă și care nu are mai mult de 50 km și doar 2000 de rezidenți. Amorgos este un loc unde nu vei găsi mulțimile de turiști pe care te aștepți să le vezi pe meleagurile Greciei și nici multe locuri de distracție. Plajele sunt minunate, iar stâncile completează frumos această insulă, făcând-o și mai specială. Dacă vrei să te relaxezi cu adevărat și să te odihnești sub soarele grecesc, aici e de tine!

Cum poți ajunge în Amorgos?

Amorgos

Deoarece nu este o locație atât de populară, călătoria spre Amorgos poate fi considerată o adevărată aventură! Sau, cum ne place nouă să spunem, o călătorie inițiatică unde doar cei curajoși și cu adevărat doritori vor ajunge la destinație! 😊 Cea mai bună soluție este să mergi cu mașina personală sau cu avionul până la cel mai apropiat oraș mare, Atena, iar de acolo să ajungi în porturile din Amorgos. Insula are două mari porturi – Aegiali și Katapola. Te poți opri chiar aici pentru un prânz delicios sau chiar să faci plajă.

Unde ne cazăm?

Câte buzunare, atâtea variante de cazare! Vei găsi locuri de tot felul – de la hoteluri de lux cu piscine ce se împletesc cu soarele până la vile rustice, vechi de zeci de ani. Prețurile sunt și ele diverse, astfel încât fiecare turist își va permite să stea aici câteva zile bune. Dacă mai faci și rezervare cu ceva timp înainte de excursie, vei găsi oferte foarte avantajoase.
P.S. Dacă alegi să mergi în perioada toamnei, nu doar că prețurile vor fi avantajoase, dar îți vei îndeplini și un vis nerostit: vei avea insula doar pentru tine! Puțini sunt turiștii care ajung prin aceste locuri în afara sezonului.

Citește și  Cum spun ”Bună ziua” în greacă


 

Ce mâncăm?

mancare greceasca

Deși este o insulă destul de mică, deliciile culinare sunt la ele acasă! Mâncarea grecească, prin definiție, este una foarte bună, dar în Amorgos aceasta are un gust aparte. Găsești aici câteva bunătăți locale pe care trebuie să le încerci: patatato (celebra carne de capră asortată cu cartofi), kopanisti, amorgian kavourmas. Nu uita nici de roasted (psimeni) raki, o băutură deosebită preparată chiar la mănăstirea Hozoviotissa despre care vei citi mai jos!
Nu uita nici de porția de sănătate – fructele și legumele. Dacă vrei să le comanzi sau să le cumperi, acest articol te va ajuta:   .


 

Cele mai frumoase plaje din Amorgos

Plaje Amorgos

Plaja Agia Anna

Dacă ai ajuns până la mănăstirea Hozoviotissa, atunci trebuie să cobori până la poalele plajei! Aceasta este una foarte mică, însă peisajele pe care ți le oferă te vor impresiona! Este locul unde cerul întâlnește marea, ambele diferite, unite doar prin varietăți de albastru. Stâncile nu fac decât să completeze frumos peisajul retras.

Plaja Levrossos

Amorgos este o insulă liniștită, iar dacă îți dorești și un loc de plajă retras, atunci Levrossos este locul perfect pentru tine! Nisipul fin și apa turcoaz te invită la relaxare. Tot ce îți mai trebuie este o carte bună. Vei găsi aici și o mică tavernă situată mai sus decât plaja. Îți recomandăm să urci până acolo și să îți iei o răcoritoare – te vei bucura de priveliști și mai sublime.

Plaja Mouros

Îți prezentăm și o plajă mai populată, dar la fel de impresionantă! Mouros este un loc cu peisaje fantastice, un loc ideal pentru scufundări și înot. Are foarte multe peșteri pe care le poți explora înotând. Iar dacă ți se face foame, vei găsi și aici o tavernă care îți va oferi nu doar mâncare delicioasă, ci și un peisaj pe măsură!

Citește și  Alfabetul grecesc-6 lucruri pe care probabil nu le știai

Lucruri pe care trebuie să le faci în Amorgos

Hozoviotisa

Dacă vrei să faci plajă, dar și să explorezi împrejurimile, își recomandăm câteva locuri de vizitat, dar și lucruri minunate de făcut în Amorgos:
Mănăstirea Hozoviotissa este construită într-un loc mirific care oferă o priveliște sublimă celor care se aventurează până aici. De ce spunem asta? Pentru că este construită chiar deasupra mării, pe marginea unei stânci. Vei avea chiar sentimentul că te afli la marginea lumii!
Capitala Chora este un sat tradițional, o adevărată comoară culturală! Aici vei descoperi foarte multe despre poporul grecesc așa că este un loc ideal pentru cei care iubesc Grecia! Îți sugerăm să o iei pe jos, în pas de plimbare, pe străzile înguste, să admiri casele văruite în alb și albastru, în contrast cu florile de culori ireale. Citește mai mult despre povestea acestor culori ale Greciei – poți avea câteva subiecte de discuție cu localnicii prietenoși.
Prinde apusul la Moonbar Katerina, Katapola. Îți recomandăm acest local pentru că o experiență grecească trebuie să includă și un pahar de vin, neapărat însoțit de o priveliște de vis! Bineînțeles, vei fi servit și cu brânzeturi de la producătorii locali.
Știm că ești impresionat – și noi suntem! Grecia are multe secrete, iar tu poți descoperi ceva nou despre această țară chiar în fiecare zi. Dacă te-a cucerit insula Amorgos, te sfătuim să începi să împachetezi! Nu uita nici de cursurile online de limbă greacă – aici vei găsi o adevărată comunitate de pasionați, toți dornici să afle mai multe despre această limbă și popor scăldat în binecuvântări. Te aștept!

Citește și  Cât de multe știi cu adevărat despre limba greacă?


 


 


 


 

Leave a Reply

Your email address will not be published.