Călătorie în Grecia cu buget limitat

cursuri si meditatii de limba greaca

Grecia se numără printre destinațiile preferate de vacanța a multor persoane. Cei care au fost măcar o dată, cu siguranță revin pentru că este un loc impresionant, unde poți să te relaxezi, dar și să participi la multe activități palpitante și, trebuie să menționăm, Grecia este o țară unde nu ai nevoie de o sumă mare de bani pentru a o vizita. Așa că, dacă încă nu ai ajuns pe tărâmul mult iubit de zeități, vei găsi mai jos multe motive pentru a-ți pregăti chiar acum bagajele pentru Grecia!

Cea mai bună perioadă pentru concediul în Grecia

cursuri limba greaca

Pentru început, află că secretul unei vacanțe cu un buget prietenos este perioada aleasă. Grecia este o țară în care poți călători oricând, bucurându-te de prețuri rezonabile. Însă în afara sezonului turistic este cel mai bine să o vizitezi, mai exact începând din octombrie și până în luna aprilie. Nu numai că vei găsi bilete de avion foarte ieftine, dar și cazarea va fi avantajoasă.

Ți-e teamă, însă, că vremea nu va mai fi potrivită pentru concediu? Află că această țară poate fi vizitată oricând, clima făcând din Grecia o destinație perfectă de vacanță, indiferent de anotimp. Toamna este o perioadă minunată de vizitat Grecia, încă poți să te bucuri de apă, dar și de temperaturile ceva mai moderate, nu ca în perioada verii. Unde mai pui că natura se schimbă, iar culorile toamnei îți vor încânta privirile. Nici primăvara nu este de evitat pentru că zilele sunt călduțe, natura se trezește la viață, iar luna aprilie, de exemplu, este perfectă pentru că apa este cladă, plajele sunt goale și te poți bucura de prețuri foarte bune.

Destinații grecești pentru toate buzunarele

Mini-ghid-de-conversatie-roman-grec.jpg

Cel mai simplu sfat pe care îl poți primi legat de destinații este să eviți capitalele. Indiferent de insula aleasă (pentru că sunt foarte multe în Grecia), evită capitalele pentru că nu vrei să dai piept cu aglomerația, zgomotul și prețurile mai mari decât în celelalte orașe mai puțin alese de turiști.

Printre cele mai accesibile locuri ale Greciei se numără acelea mai puțin cunoscute precum Agistri, Lemnos și Ikaria. Vei găsi niște priveliști incredibile în Lemnos, iar în Ikaria vei descoperi secretul tinereții veșnice. Te-am convins să alegi una dintre acestea? Orice colț al Greciei ai alege, limba vorbită e aceeași. Așa că, dacă ai participat la cursurile online de limbă greacă nu trebuie să îți faci griji! În plus, multe dintre articolele noastre îți vorbesc despre diferitele locații ale Greciei de care te poți bucura în concediul tău.

Cel mai bun mijloc de transport

Zakynthos şi Kefalonia – începe călătoria

Pentru că suntem norocoși și locuim în Europa, drumul spre Grecia nu va fi atât de greu de făcut. Chiar și zborurile sunt destul de ieftine dacă alegi să cumperi din timp biletele. Pe site-urile oficiale vei găsi un grafic al prețurilor pe o perioadă îndelungată de timp și astfel poți alege tu perioada potrivită pentru tine. Dacă alegi să mergi cu mașina proprie în Grecia, pregătește-te de drum într-un mod potrivit.

Totuși, călătoria cu mașina este o alegere excelentă deoarece drumul este unul bun, iar tu te poți deplasa cu ușurință chiar și acolo, ajungând ușor la obiectivele turistice, dar și dintr-un oraș în altul.

Dacă nu mergi cu mașina, vei găsi multe firme care îți oferă vehicule de închiriat pentru a-ți face vacanța mai ușoară. Vei putea închiria chiar și biciclete dacă dorești să fii activ chiar și în concediu. Asigură-te, însă, că ai toate actele necesare cu tine.

Cazarea perfectă

Santorini-cele-mai-instagramabile-locuri-din-Grecia.

Vestea extraordinară pentru planificarea bugetului tău de vacanță este aceea că, în mod normal, cazările din Grecia sunt foarte ieftine. Mai mult decât atât, aici vei găsi hoteluri care au prețuri mai mici decât pe litoralul nostru! Ăsta da motiv să vizitezi Grecia, am putea sublinia noi! Te vei bucura de o experiență cu adevărat de neuitat și cei mici se vor simți ca acasă. Însă ai grijă ca rezervarea să fie făcută din timp pentru a te bucura de aceste cunoscute prețuri reduse în ceea ce privește cazarea.

Mâncarea tradițională

mancare in Grecia

În ceea ce privește mâncarea, acest capitol este unul la care nu ar trebui să te zgârcești. Mâncărurile felurite, aromele senzaționale și mirosurile îmbătătoare sunt de neratat! Încearcă să te bucuri de ele. Însă încearcă, de exemplu, să alegi acele restaurante frecventate de localnici. Mâncarea este la fel de gustoasă, găsești și feluri tradiționale, iar prețurile nu sunt la fel de piperate ca cele destinate exclusiv turiștilor. Poate nu sunt cele mai recomandate de site-urile dedicate turiștilor, însă raportul calitate-preț este unul mai bun.

Activități cu preț redus

cursuri limba greaca

Poți să îți faci o listă cu activități numai bune de încercat pe parcursul vacanței tale. Aici poți adăuga și câteva lucruri pe care le poți face în mod gratuit: ce ai zice să urci pe dealurile Greciei până în cele mai înalte puncte pentru a te bucura de o priveliște de vis? Totodată, în multe orașe cunoscute se organizează tururi gratuite; trebuie doar să fii pe fază pentru a-ți ocupa locul la timp. Și străduțele înguste sunt celebre în întreaga lume; o sesiune foto pe aici nu te va costa nimic. Păstrează-ți banii pentru a descoperi adevăratele comori ale Greciei: Acropolis, plaja Navagio sau chiar templul lui Poseidon.

Așadar, sperăm că te-am convins de faptul că excursia mult visată nu trebuie să fie un efort financiar atât de mare. Cu o planificare făcută în avans, dar și biletele cumpărate din timp, te poți bucura de o experiență fantastică! Pentru mai multe sfaturi legate de limbă, dar și de călătoria ta în Grecia, te invităm la cursurile online de limbă greacă. Te vei pregăti, astfel, într-un mod potrivit pentru excursie. Te așteptăm!

Leave a Reply

Your email address will not be published.