Cele mai bune podcasturi pentru iubitorii de greacă

*Atenție! Pot provoca dependență!*

Podcast-urile par să se bucure de o mare popularitate astăzi – pe Facebook, Instagram și Youtube doar despre asta se vorbește. De ce sunt ele atât de îndrăgite? Ei bine, la fel ca în cazul cărților audio, episoadele din podcasturi sunt ușor de accesat și de ascultat, iar majoritatea sunt gratuite. Și subiectele, extrem de variate – poți afla foarte multe despre orice îți dorești! Muzică, limbi străine, sport, țări exotice…Ce ai zice de câteva podcast-uri despre Grecia și limba sa minunată? Găsești mai jos câteva recomandări, numai bune de ascultat vara. Parcă și vezi apele cristaline și albastrul infinit al cerului, nu-i așa?

Podcasturi pentru iubitorii Greciei

Față/Verso și Fundația Culturală Greacă

Cine poate vorbi mai frumos despre Grecia decât membrii acestei fundații? Și-au unit forțele cu podcastul Față/Verso și Cărturești și au transmis câteva idei cu iz de vară. E ca o seară călduroasă în Grecia, unde se adună tot felul de prieteni și discută. Despre ce discută? Despre istoria zbuciumată a Greciei, așadar va urma o adevărată călătorie în timp. Caută episodul pe Google – cu siguranță îți va plăcea!

The History of Ancient Greece sau cum să descoperi toate secretele Greciei

Tot pentru aceia care iubesc istoria, dar și Grecia, iar limba engleză le este prietenă și ea, acestea episode din podcast vor fi adevărate povești pentru tine! Nimic nu va rămâne ascuns curiozității tale! totodată, datele importante și denumirile complicate nu te pot speria pentru că modul în care îți sunt prezentate este extraordinar și captivant! Așa că pregătește-te de puțină cultură! 😊

Podcasturi care te vor ajuta să înveți limba greacă

 Din păcate, în limba română nu există (încă) podcasturi destinate special celor care vor să învețe limba greacă. Dacă te pricepi, însă, măcar puțin la limba engleză, vei reuși să dobândești câteva expresii uzuale. În plus, nu trebuie să îți faci griji cu niciuna dintre aceste limbi: tu obișnuiește-te, pur și simplu, să auzi cât mai multe cuvinte cuvinte grecești, expresii, fii atent la modul de pronunție. Fă din limba greacă o limbă familiară ție și vei vedea cât de melodioasă este ea de fapt!

GreekPod101 este unul dintre cele mai apreciate podcast-uri destinate iubitorilor de limbă greacă! Pe lângă noțiunile de limbă despre care se vorbește, în emisiuni se spune câte ceva și despre cultura grecească. Episoadele apar săptămânal, așa că vei avea mereu parte de noutăți!

OneMinute Greek este podcast-ul perfect pentru cei care se grăbesc să învețe câteva noțiuni de limbă greacă chiar înainte de a pleca pe insulele mirifice. Sunt 10 lecții, să le numim așa, numai bune de ascultat în avion sau mașină chiar în drum spre Grecia! Să nu ai, însă, așteptări prea mari de la tine deoarece vei învăța doar câteva cuvinte de bază; pentru a purta o conversație, va trebui să studiezi niței mai mult! 😊

Your Greek Word on a Sunday – ai ghicit! În fiecare duminică, un nou episod te va aștepta pentru a te ajuta să înveți puțină greacă. Vei învăța câte un cuvânt nou în fiecare săptămână, dar și câte ceva despre cultura grecească (în legătura strânsă cu acel cuvânt, bineînțeles). Nu este multă informație, dar poate fi o pauza productivă pe care să ți-o aloci săptămânal.

Sperăm că ți-am stârnit interesul cu aceste podcasturi recomandate. Dacă vrei să aprofundezi limba greacă, iar curiozitatea și motivația nu îți lipsesc, cursurile online de limbă greacă sunt la un click distanță! Vei învăța multe despre vocabular, pronunția și transcrierea cuvintelor, dar îți vom oferi și multe recomandări de podcasturi și radio-uri care să îți înfrumusețeze timpul liber. Te aștept!

Leave a Reply

Your email address will not be published.