Cele mai frumoase castele din Grecia

grecia

Plaje, locuri și monumente istorice…ce ai zice să îți prezentăm acum cele mai frumoase castele din Grecia? Pentru că această țară se laudă cu multe astfel de locuri magice, desprinse parcă din povești. Pregătește-te pentru o călătorie minunată, fie ea imaginară sau virtuală pentru moment și ia notițe pentru viitoarea ta vacanță pe meleagurile Greciei!

Frumoasa Grecie se poate lăuda cu un număr impresionant de castele: peste 800! Pentru că nu putem vorbi despre toate, ți-am pregătit o listă cu cele mai frumoase 5 castele pe care trebuie să le vizitezi atunci când ajungi în Grecia!

Călătorie medievală în Rhodos

Rodos

De ajungi pe frumoasa insulă Rhodos, trebuie neapărat să ajungi în orașul medieval cu același nume! Vei simți cum călătorești în timp chiar din momentul în care pășești în acest loc. Iar în cel mai înalt punct al orașului medieval vei găsi un castel Impresionant care are istorie pe măsură.

Se pare că această castel a fost construit în perioada bizantină și le-a servit drept adăpost cavalerilor Ioaniți. După cucerirea otomană, acesta va deveni cartier general și cetate. Pe parcurs, își va schimba menirea, iar la un moment dat va deveni reședință de vacanță a regatului Italiei. Astăzi impresionează prin măreția sa, dar și prin povestea pe care zidurile cetății par să o țină în viață.

Chora-mai aproape de cer în Astypalea

Orașul Chora poate fi numit un simplu oraș grecesc. Dar cum toate orașele, chiar și cele simple, impresionează, chiar și Chora ne surprinde cu ale sale clădiri frumoase, dar și albastru evident al mării și al cerului. Acest oraș are în plus un calstel care pare că domină întreg aspectul său. Situat tocmai pe vârful dealului, Castelul Astypalea, cunoscut și sub numele de Castelul Venețian al Astypalea, oferă un aspect unic peisajului, ieșind în evidență tocmai prin aspectul său diferit de cel al caselor din jur.

Citește și  Urări de bine în limba greacă

Pietrele din care este realizat au o culoare închisă, contraste cu casele albe. Și acest castel, construit de un nobil venețian, a fost cetatea orașului pentru mult timp. Acum oferă turiștilor un peisaj de neuitat, de sus văzându-se tot ce are Grecia mai frumos!

Peisaje sălbatice în Golful Nafpaktos

Golful Nafpaktos adăpostește unul dintre cele mai frumoase castele ale Greciei, dar totodată și un exemplu unic al arhitecturii lor care rezistă trecerii timpului. Această zonă nautică a rămas celebră în istoria Greciei, dar și a mai multor popoare. Și aici Imperiul Otoman a atacat, însă zidurile cetății au rămas intacte.                

Când te vei plimba pe aceste dealuri ce le adăpostesc, vei admira natura care pare a fi pus stăpânire pe loc. O parte din zidurile inițiale încă se pot observa, chiar dacă au trecut atâția ani de la vremurile antice. Pur și simplu respiri istorie atunci când te plimbi pe acolo!

Nafplio-istoria răsărită din apă

Nafplio

Dacă ajungi în Grecia, mai exact în orașul Nafplio, atunci trebuie neapărat să îl iei la pas pentru a-l descoperi. Nu este un oraș prea mare, iar toate drumurile sale par să ducă…la fortăreață! O vei găsi peste tot – pe pancarte, la standurile cu suveniruri (pliante, cărți poșate, vederi). Așa că fugi și tu și viziteaz-o, pe insula aflată în plină mare.                

Vei afla că fortăreața este și ea una plină de istorie, construită inițial pentru a-i proteja pe localnici de atacul temuților pirați ca mai apoi să devină închisoare pentru condamnații la moarte. Nu-ți fă griji: astăzi poate fi vizitată de către turiștii curioși. Dacă alegi să îți petreci aici vacanța de vară, poate vei participa la Festivalul de Muzică. Cusiguranță vacanța ta va fi de neuitat pentru că are ingredientele perfecte: vară, soare, plajă, castelul din povești, muzică și…limba greacă!

Platamonas-castelul de la poalele Olimpului

Platamonas Grecia

Castelul Platamonas, situat în stațiunea cu aceeași nume, aflată la câțiva km de Muntele Olimp, datează încă din anii 1200. Și acesta poartă în construcția sa urmele adânci lăsate de istorie, mai ales cele legate de evenimentele tragice.

Citește și  Thassos, destinația ideală pentru o vacanță de neuitat

Așa că, dacă ajungi în această stațiune, merită să te bucuri de plajele fascinante cu nisip fin, însă profită de ocazie și vizitează acest castel. De obicei, în plin sezon turistic, se organizează numeroase evenimente culturale. Concertele, târgurile, piesele de teatru și diferitele expoziții îți vor face vacanța mai interesantă!                

Așadar, iubitorii de cultură, istorie și chiar de povești vor fi încântați să descopere chiar ei aceste castele ale Greciei! Nu uita să apelezi la un ghid turistic atunci când îți alegi locația pe care vrei să o vizitezi. Pe lângă faptul că vei afla multe lucruri despre originea castelelor, vei avea ocazia să îți exersezi cunoștințele de limbă greacă învăța în cadrul cursurilor online! Iar dacă încă nu cunoști această limbă, te așteptăm cu drag la lecțiile online de limbă greacă!

Leave a Reply

Your email address will not be published.