Cele mai frumoase insule secrete ale Greciei

 

Folegandros

 

Ești genul de persoană care dorește să fie diferită și care iubește misterele? Atunci Grecia este locul perfect pentru tine! Află că, deși este una dintre cele mai vizitate țări și majoritatea locurilor sale au fost călcate de turiști din toată lumea, cu siguranță au rămas acolo, o insulă, două, mai puțin cunoscute, poate chiar secrete privirii străinilor. Nu sunt atât de secrete încât să nu fie știute de noi sau să nu poată fi vizitate de tine!

Uită de Santorini și de plajele sale aglomerate, pline de turiști bucuroși că au călcat pentru prima dată pe meleagurile grecești! Dacă ai ajuns până aici și dorești o schimbare totală de peisaj, dar și de atmosferă, atunci Folegandros trebuie să fie neapărat pe lista ta de locuri numai bune de vizitat!

Și drumul pe care va trebui să îl parcurgi până aici va fi plin de aventură, făcându-te să simți, cumva, că meriți să vizitezi acest loc după toate prin câte ai trecut! Excursie cu autobuzul, feribotul, apoi, la tot pasul, numai momente prielnice de a-ți exersa cunoștințele de limbă greacă dobândite cu atâta muncă și sârguință la cursurile online. Dar, într-un final, se merită!

Vei simți că pășești într-o altă lume, specială, departe de aglomerația specifică plajelor grecești în plin sezon estival. Totul se schimbă, vasele de croazieră dispar, restaurantele luxuriante nu mai există nici ele, vehiculele par să nu fi fost inventate încă, iar prin unele părți ale insulei nici măcar nu există electricitate. Asta da experiență de neuitat!

Însă plajele ascunse, pline de ape cristaline și nisip fin te îndeamnă la relaxare totală, liniște și armonie. Cărările insulei te așteptă să le explorezi, în liniște, fără zgomotul de fundal provocat de trafic și de turiști.

Paxos

Apă turcoaz, plaje cu un nisip curat și fin, multă natură și…liniște? Pare a fi o vacanță ideală pentru tine? Ei bine, poate deveni realitate dacă alegi ca destinație de vacanță insula Paxos. Vei ajunge aici, la fel ca în cazul insulei Folegandros, vei parcurge o călătorie inițiatică, plină de încercări și probe. Glumim sau nu, tot cu autobuzul sau mașina vei ajunge, apoi feribotul te va duce la destinația finală. Trebuie să muncești puțin pentru a te bucura cu adevărat de surpriză!

Și vei fi surprins când vei ajunge pe insula care este…foarte mică! Are circa 20-25 km pătrați, câteva sate principale și, de ici-colo, diferite așezări. Însă nu te lăsa păcălit de mărimea sa pentru că vei descoperi de curând că insula este precum un labirint în miniatură, fiind multe locuri de văzut și pentru a ajunge la ele este complicat.

Misterul care pare că înconjoară insula este amplificat de povestea conform căreia Poseidon alege acest loc drept ascunzătoare romantică. Are toate motivele pentru a face acest lucru – plaje spectaculoase, apele limpezi, peisajele pitorești par desprinse din altă lume.

Milos

De insula Milos cu siguranță ai auzit sau ai văzut peisaje care îți taie respirația. Este o insulă vulcanică care se laudă cu peste 70 de plaje, una mai impresionantă ca cealaltă. Pe langa peisajele frumoase pe care insula ți le promite, aici este locul ideal pentru a trăi experiența grecească cu toate simțurile! Mâncare tradițională grecească este la ea acasa, iar aici găsești cei mai prietenoși localnici!

Astfel poți conversa cu ei, punând în aplicare tot ceea ce ai învățat la cursurile online de limbă greacă. Venus de Milo este statuia care este asociată cu această insulă și trebuie neapărat să o vezi pentru a te lăuda că ai vizitat cu adevărat această insulă! Activitățile pe care le poți face sunt numeroase, de la cele ce țin de sporturi acvatice, plimbări cu barca, până la explorarea peșterilor misterioase. Ai de unde alege!

Pentru iubitorii de mister, mai multe despre alte locuri ascunse ale Greciei găsești și în articolele noastre precedente. Este frumos să știi că, pornind în vacanță, vei găsi undeva un loc relaxant, care să te ajute să evadezi cu adevărat din cotidian. Și pentru ca experiența ta să fie completă, poți exersa noțiuni elementare de limbă greacă, participând la cursurile online. Te așteptăm cu drag!

[/cmsmasters_text][/cmsmasters_column][/cmsmasters_row]

Leave a Reply

Your email address will not be published.