Cele mai frumoase muzee ale Greciei

Muzee in Grecia

Orice călătorie este alcătuită, asemenea unei prăjituri, din mai multe ingrediente. Se iau oamenii relaxați, dar în același timp curioși și dornici de aventură, plaje inedite cum numai în Grecia întâlnești, o limbă melodioasă, de care te vei îndrăgosti de la primul cuvânt și…numeroase obiective turistice care îți vor rămâne mult timp în amintire! Astăzi îți vorbim despre cele mai frumoase muzee ale Greciei pe care trebuie să le vizitezi măcar o dată în viață. Îți garantăm că nu vei regreta și te vei întorace acasă cu un bogat bagaj cultural, nu numai cu un bronz de invidiat!

Muzeul Acropole

Acropole

Cel mai probabil ai ghicit că acest muzeu se regăsește în listă deoarece, într-adevăr, se numără printre cele mai vizitate muzee. Dacă ajungi în Atena, trebuie neapărat să îl vizitezi. Muzeul este locul care adăpostește toate obiectele de mare valoare istorică descoperite pe stâncile din împrejurimi și care datează din epoca de bronz, dar se regăsesc și obiecte din vremurile grecești și romane.

Clădirea are foarte multe etaje, iar sala cea mai apreciată este cea a statuetelor surprinse în încăperea cu pereți de sticlă tocmai pentru ca lumina naturală să le pună în evidență frumusețea. Vestea bună este că poți achiziționa online biletul de intrare și nu vei sta la cozi, pierzând timp prețios din vacanța ta

Muzeul de bijuterii Ilias Lalaounis

Muzeul de bijuterii Grecia

Unul dintre cele mai frumoase muzee pe care mai ales reprezentantele sexului frumos îl vor îndrăgi se află tot în Atena și trebuie vizitat și de către tine. Purtând numele unui celebru designer de bijuterii, muzeul încântă privirile turiștilor cu peste 50 de colecții ce însumează 4000 de astfel de piese minunate.

Pe lângă muzeu, în această clădire vei găsi și un magazin de cadouri și suveniruri, o cafenea și o terasă incredibilă pe acoperiș. Vei vedea toată Atena de la înălțime! Fiecare colecție de bijuterii poartă cu ea o poveste unică, fiind inspirate din artă sau chiar din simplitatea care ne înconjoară: natură, astronomie, medicină și chiar tehnologie. Vizitează-l și vei vedea cum bijuteriile, devenind adevărate opere de artă, te vor lăsa fără suflare!

Muzeul Național de Arheologie

	Muzeul Național de Arheologie

Cu siguranță știi clădirea impunătoare care găzduiește muzeul. Cele cinci colecții ale muzeului cuprind diferite lucrări ce au supraviețuit celor mai vechi și tulburi vremuri – din preistorie până în antichitate, din vremea puternicilor egipteni și până la cuceritorii romani. Totodată, aici vei găsi o colecție impresionantă fotografii, dar și o bibliotecă cu multe ediții de colecție, cărți rare care necesită o îngrijire adecvată.

În fiecare an, muzeul așteaptă să deschidă ușile în fața miilor de vizitatori și adăpostești colecții impresionante. Aici, oamenii de știință se retrag cu multă implicare în centrul de cercetare găzduit de muzeu, deci ai ocazia să îi vezi pe coridoarele muzeului. Tu doar vizitează-l, vei fi surprins în multe feluri și cu siguranță nu vei regreta călătoria culturală pe care ai început-o!

Muzeul Arheologic din Olimpia

	Muzeul Arheologic din Olimpia

Olimpia a fost un oraș măreț care are acum un muzeu pe măsură. Aici vei găsi o clădire care a fost recent renovată și prezintă multe obiecte inedite descoperite în sit. Este una dintre cele mai valoroase colecții din întreaga Grecie și, îndrăznim noi să afirmăm, din lume. În sala principală vei găsi vedetele muzeului, sculpturile care obișnuiau să înfrumusețeze faimosul Templu a lui Zeus. Însă muzeul adăpostește mult mai multe comori în cele cinci camere în care obiectele descoperite sunt aranjate în ordine cronologică. Vei fi impresionat de sculpturi celebre și îți vor rămâne mult timp în minte statuia lui Hermes, dar și Zeul care îl răpește pe Ganymede.

Acestea sunt doar câteva dintre frumusețile Greciei pe care noi o iubim atât de mult. Nu e de mirare că atrage anual milioane de turiști din întreaga lume! Despre multe alte minuni ale sale găsești numeroase articole pe site-ul nostru, locuri inedite, plaje incredibile și locuri cu peisaje de poveste. Iar dacă ai nevoie de mai multe informații, atât culturale, cât și de limbă greacă, cursurile noastre online de limba greacă sunt la un click distanță, limba greacă nu a fost niciodată atât de accesibilă! Te așteptăm!

Leave a Reply

Your email address will not be published.