Cele mai instagramabile locuri ale Greciei

Anafiotica-cele-mai-instagramabile-locuri-din-Grecia

Vrem să recunoaștem sau nu, platformele de social media ocupă un loc important în viața noastră. Iar fiecare ieșire și vacanță trebuie anunțată în mod oficial pe internet. Cum altfel să faci acest lucru decât printr-o fotografie care să surprindă frumusețile experimentate în vacanță? Ai nevoie doar de un telefon mobil și un loc magic. Iar Grecia are multe astfel de locuri, așa că pregătește-te! Am luat pentru tine 2 dintre cele mai vizitate locuri de turiști și am căutat cele mai instagramabile locuri din fiecare. Așa că, indiferent de destinația ta, nu vei duce lipsă de peisaje magice!

Atena

Anafiotica-cele-mai-instagramabile-locuri-din-Grecia

Începem cu frumoasa capitală a Greciei, cea care este un adevărat magnet pentru turiștii din întreaga lume. Ce o face atât de spacială este contrastul acestui oraș viu, plin de oameni, de forfotă și aerul istoric care pare că domnește peste el. Cu siguanță, dacă ajungi la Acropola, trebuie să faci o poză pe treptele ce poartă cu ele istoria și secretele unei civilizații. Partenonul este un alt loc pe care trebuie să îl vizitezi, iar dacă reușești să faci o poză, you are the best! Locul este plin de turiști care vor să facă același lucru, așa că un moment prielnic este apusul sau răsăritul și astfel de timpi în care lumea nu îl vizitează.

Un loc bine ascuns, secret chiar al Atenei este orășelul Anafiotika. Este mai greu de găsit, dar poți să privești călătoria ca pe o încercare pentru că se va merita! Treptele albe, bătute de trecerea timpului, te vor conduce pe străduțe înguste, lăuntrice, iar când îți vei îndrepta privirea în sus, vei vedea munții care protejează Atena și poartă cu ei povești din toate timpurile. Vegetația înconjurătoare dă locului un aspect ușor sălbatic. Bineînțeles, căsuțele cu alb și albastru, culorile Greciei, vor face parte din peisajul surprins în fotografiile tale.

Pentru reprezentantele sexului frumos, una dintre cele mai frumoase locații este cafeneaua Ellyz Athens. Așa că lăsați-vă iubiții, soții și prietenii la o cafea grecească și, cât ei o savurează vreo 2-3 ore, mergeți cu prietenele voastre. Nu veți regreta! Dacă paradisul ar fi roz, cu siguranță așa ar arăta. Amenajarea locului este una magică, parfumată și delicată, iar produsele servite nu lasă nici ele de dorit! Mâncare delicioasă și cu un aspect superb, numai bună de fotografiat! Să mai spunem că este și sănătoasă?

Santorini

Santorini-cele-mai-instagramabile-locuri-din-Grecia.

Santorini, în sine este un loc perfect pentru poze de vacanță! Nu la asta se rezumă concediul, însă ne place să ne lăudăm, să arătăm rudelor și prietenilor rămași acasă cu ce ne-am delectat noi în Grecia!

Insula este plină de locuri perfecte pentru așa ceva, fiind un adevărat vis devenit realitate atât pentru fotografii profesioniști, cât și pentru cei amatori. Cel mai bun colțișor, cea mai faină zonă este cea nordvestică – Oia. Este acel orășel specific grecesc, numai bun de pus pe o carte poștală de colecție sau pentru un magnet de frigider. Așa de grecesc este!

Aici trebuie neapărat să vizitezi bisericile din Oia. Când vei ajunge acolo, le vei recunoaște imediat după construcția specifică, dar și culorile splendide. O poză în acest loc va cuprinde cele mai grecești lucruri: clădirile în culorile alb și albastru, drumuri întortoceate și marea nemărginită. Pentru cei care vor să mănânce ceva delicios, dar și să se bucure de o priveliște perfectă pentru fotografii, Lauda este un local plin de istorie care a fost primul de acest gen construit în sat. Mâncare mediteraneană, băutura calitativă, muzica pe surdină…ce îți mai lipsește? Florile și marea, le are și pe acestea. Tu trebuie doar să imortalizezi momentul.

Străzile principale ale acestui sat sunt iarăși un loc care merită fotografiat. Unde mai pun florile colorate care se vor strecura în poza ta! Iar castelul din Oia este un alt loc popular pe care trebuie să îl vizitezi. Vei suprinde foarte frumos momentele cheie ale zilei, răsăritul și apusul.

Acum, tot ce îți lipsește este energia pentru a umbla prin aceste locuri și pentru a vâna cele mai frumoase poze. Poate și un ghid de conversație român-grec pentru a putea socializa în concediu și pentru a afla cât mai multe despre limba și cultura aceasta minunată! Îl poți lua pe cel din librăria noastră la un preț special!

Leave a Reply

Your email address will not be published.