Cum sa ai un stil de viata sanatos in timp ce calatoresti? 3 sfaturi pentru vacanta ta in Grecia

cursuri greaca

În ziua de astăzi este greu să îți găsești un echilibru; fiecare dintre noi încearcă să trăiască cât mai frumos posibil și își dorește să încerce, în același timp, lucruri noi. O călătorie este o activitate care este asociată, în mod normal, cu relaxarea, concediul, odihna.

Dar, mai mult decât atât, o călătorie este un eveniment care ne scoate din starea noastră de confort, ne arată că ne putem adapta și descurca în situații la care, în viața cotidiană, nici nu ne-am fi gândit.

 Un lucru pe care ni-l dorim cu toții în vacanță este să uităm de grijile pe care le avem într-o zi obișnuită. În același timp, o călătorie ne poate da peste cap obiceiurile zilnice care le-am integrat cu greu în viața noastră.

Din fericire, dacă vacanța ta va fi pe meleaguri grecești, află că în această țară este ușor să mănânci sănătos, să faci mișcare și să rămâi echilibrat. Pentru a nu-ți ieși complet din mână, acest articol îți poate arăta cum să îți păstrezi stilul tău de viață sănătos chiar și când călătorești în Grecia.

Alege mâncarea de la restaurante

cursuri greaca

 Știm că atunci când călătorești într-o altă țară sau o zonă diferită a țării în care locuiești, unul dintre cele mai comune obiective va fi acela de a descoperi noua artă culinară. Tocmai datorită acestui lucru, turismul se promovează foarte mult prin preparatele locale ale fiecărei zone. Vei găsi numeroase tarabe pline cu delicatese, la orice colț de stradă.

Dacă ești obișnuit să mănânci sănătos, îți recomandăm însă să păstrezi același obicei pentru nu îți afecta prea mult organismul. Încearcă să mănânci la restaurante sau în locuri unde îți poți alege o variantă sănătoasă de mâncare. Mâncarea grecească este, în principiu, una sănătoasă, așa că poți alege salatele sățioase, dar și gyros în diferite variante, cu ingrediente pe care le alegi chiar tu.

Încearcă să profiți de mâncarea sănătoasă pe care ți-o pun grecii la dispoziție și testează arome noi, fructe, legume, brânzeturi, alături de binecunoscutul ulei de măsline.

Fă mișcare

cursuri greaca

De obicei, când călătorim, dorim să vizităm foarte multe locuri și să încercăm diferite activități. Îți recomandăm să faci puțină muncă de cercetare sau să apelezi la noi pentru a afla despre punctele de atracție turistică pe care trebuie să le vizitezi, dar și despre activitățile pe care este păcat să le ratezi odată ajuns pe meleagurile grecești.

Din fericire, Grecia este un adevărat paradis la capitolul activități distractive. Vremea este una prielnică, atât pentru a merge pe jos în explorarea orașelor, cât și pentru activități pe plajă.

Surfing, ciclism, tenis sunt doar câteva dintre aceste exemple. Înotul, cățăratul și scufundatul îți pot atrage și ele atenția. Sfatul nostru este să încerci cât mai multe, astfel încât te asiguri că rămâi cu amintiri de neuitat, îți petreci timpul făcând ceva distractiv, dar și te menții în formă în timp ce te bucuri de concediu.

Relaxare prin masaj și aromaterapie

cursuri greaca

Dacă vrei să alegi și activități care să te relaxezi și să te facă să uiți de tot de grijile de acasă și listele interminabile de lucruri de făcut, alege pachetele wellness. Bucură-te de câteva momente de SPA, alegând masajul, băuturile și mâncărurile pe bază de plante, tratamentele faciale și corporale.

De asemenea, poți alege o zonă turistică din apropierea apelor termale pentru a te bucura de frumusețea naturii și a te încărca cu energie, dar și cu pace. Zonele acestea sunt cunoscute pentru programele lor de yoga, tai chi, chiar și ședințele de meditații. Poți încerca aceste lucruri pentru a te bucura de o vacanță atât fizică, cât și mentală.

Acestea sunt doar câteva exemple de lucruri pe care le poți face în Grecia pentru a te relaxa și a ieși din rutina pe care ți-ai implementat-o. Cursurile noastre online  de limba greaca și câteva lecții  înainte de călătorie te pot ajuta să capeți o anumită încredere bine venită, dar te putem ajuta și cu diferite exemple de activități pe care le poți face, feluri de mâncare pe care trebuie neapărat să le încerci, dar și locuri pe care le poți vizita. Contactează-ne și te vom ajuta să îți planifici frumos vacanța!

Citește și  Personaje de poveste - Zeița Hera

Leave a Reply

Your email address will not be published.