Cum Sa Înveți O Limba Străină Uitându-Te La Televizor (Partea II)

Cum Sa Înveți O Limba Străină Uitându-Te La Televizor (Partea II)

Limbile străine se pot învăța și cu ajutorul televizorului. In prima parte a articolului am arătat cum televizorul poate fi benefic pentru îmbunătățirea vieții dvs, atunci când îl folosiți pentru a învăța o limbă noua. Odată ce ați ales ce fel de programe trebuie sa urmăriți, este timpul să le cautați și să le urmăriți.

Dar unde să găsiți emisiuni TV și conținut video în limba țintă? Răspunsul la această întrebare va fi în funcție de limbă și de nivel . Nu trebuie sa va îngrijorați în aceasta privință, pentru ca, din fericire, internetul este, cel putin pentru moment, un loc prietenos pentru cursanții de limbi străine.

Unele dintre resursele enumerate aici au restricții geografice, ceea ce înseamnă că site-ul scanează adresa IP a computerului dvs pentru a vedea din ce țara proveniți.

Si asta pentru ca multe posturi de televiziune și canale de știri permit vizualizarea conținutului doar în țara lor de origine. Adesea va întâlniți cu videoclipuri pe YouTube care sunt blocate în afara anumitor regiuni.

Dacă doriți să urmăriți emisiuni TV dintr-o altă țară, puteți utiliza întotdeauna o rețea virtuală privată (VPN) pentru a schimba adresa IP a browserului dvs., dar asigurați-vă că citiți termenii și condițiile serviciului pe care îl utilizați pentru a vedea dacă este posibil sau nu. O modalitate ușoară de a configura un VPN și de a schimba în mod magic locația dvs.

In țara dorită este prin instalarea HideMyAss! VPN pe oricare dintre dispozitivele dvs., aceasta aplicație funcționând pe televizoare, smart-phone și pe jocuri. Odată ce a fost instalat, veți avea mai mult noroc la vizionarea conținutului pe site-uri regionale.

Puteți utiliza de asemenea și următoarele surse pentru a găsi mai mult conținut video:

Netflix reprezinta o sursa uriașă  de filme și documentare în diferite limbi straine- trebuie doar să știți unde să le căutați. In cele mai multe tari Netflix oferă filme de desene animate Disney și altele, dublate în mai multe limbi straine.

De asemena există numeroase seriale disponibile în multe limbi straine. Puteti folosi si așa-numitele coduri secrete  pentru a găsi liste de filme in limba  spaniola, filme horror in limba germana, filme in limba japoneza și multe altele.

Streaming apps. Aplicațiile și site-urile gratuite, cum ar fi Streema și Giniko , oferă servicii de televiziune din mai multe țări din întreaga lume. Doar selectați țara sau limba dvs. și începeți să urmăriți programele!

Stațiile de televiziune publice naționale online. Multe țări oferă televiziunea lor publică online (adesea limitată la adresele IP din cadrul tarii respective).

 De exemplu pentru cei care învață olandezaNederlandse Publieke Omroep  cuprinde online cea mai mare parte a programelor televiziunii publice olandeze. Pentru alte limbi străine, încercați să cautați pe Google “vizionare [numele țării] televiziunea publică online” în limba dorita.

Programe de știri și mass-media internaționala. Companii precum CNN BBC  și Al Jazeera au canale de  știri în mai multe limbi straine, iar unele dintre ele emit chiar și 24 de ore. ‘

Dacă învățați o limba cu mai mult de câteva  milioane de vorbitori, probabil că există o media care valorifică această piață și pune la dispoziție conținut de știri pe care le puteți utiliza pentru învățarea limbilor străine.

YouTube TV Shows. Știați că YouTube are propria pagina de TV Show? Puteți alege  emisiuni în limba greaca, bengaleză sau orice altceva căutați, deși unele dintre acestea este posibil sa fie blocate în funcție de adresa IP.

Google. Când toate celelalte nu reușesc, adresați-vă Google. Încercați să introduceți o căutare  precum ” televiziune portugheză online” sau “spectacole online pentru copii în limba greaca“, cu termenii de căutare în limba țintă și s-ar putea să fiți plăcut surprinși.

Cum să includeti uitatul la televizor în rutina dvs. zilnica de învățare a limbilor străine

Limbile străine se pot învăța cu ajutorul televizorului, dar cum? Odată ce ați identificat materialul de studiu adecvat și ați ales primele programe, trebuie să decideți ce să faceți cu ele.

Iată patru sugestii de moduri diferite în vederea folosirii TV-ului în procesul  de învățare a limbilor străine:

Includeți televizorul în programul dvs, fără reguli, la începutul sau sfârșitul fiecărei zile. Prin această abordare, televizorul devine parte a relaxării dvs zilnice.

Puteți sa nu luați notițe și sa nu practicați nimic (cu excepția cazului în care trebuie să înțelegeți). Doar priviți și bucurați-vă. Aceasta este o modalitate excelentă de a transforma o parte a timpului de studiu al limbilor străine într-un timp plăcut de învățare.

Uitați-va la televizor înainte de a exersa vorbitul. Ascultarea este abilitatea pasivă care completează vorbirea, și când le utilizați împreună, este mult mai probabil să păstrați ceea ce ați învățat.

Urmăriți emisiunile chiar înainte de a vorbi, și încercați să utilizați cuvintele și expresiile noi pe care le-ați învățat din cel mai recent film, sau TV Show.

Utilizați televizorul pentru exerciții de vocabular sau dialect. Când vă uitați, identificați cuvintele sau expresiile noi pe care nu le înțelegeți, în special cele care ar putea fi compuse din părți de cuvinte care par a fi familiare.

Scrieți fraza și efectuați o căutare Google cu imagini sau doar o căutare normală cu fraza în ghilimele. Observați cum folosesc ceilalți această expresie și dacă puteți să-i înțelegeți semnificația fără a recurge la un dicționar sau la un program de tradus.

Scrieți o scurtă parodie bazată pe spectacolul dvs. preferat. Folosiți cunoștințele dobândite folosindu-le activ în scris.

Scrieți câteva pagini folosind caracterele din spectacolul care v-a inspirat și încercați să scrieți un dialog care să pară natural pentru aceștia, folosind aceleași fraze folosite de personajele preferate. Pentru ajutor suplimentar, postați-l pe un site ca Lang-8 pentru vorbitori nativi pentru a citi și a corecta scrisul.

De asemenea, puteți utiliza conținutul TV ori de câte ori aveți nevoie să vă împrospătați cunoștințele. Competențele noastre lingvistice ruginesc din când în când, și asta este normal.

Ori de câte ori nu va mai simțiți în forma, puteți să urmăriți câteva videoclipuri sau să ascultați emisiunile preferate pentru a reaminti mintii dvs.  cum suna limba respectiva.

Statul în fața televizorului sigur nu vă va învăța o limbă, dar chiar și acest lucru vă va îndrepta pașii spre  direcția corectă.

Dacă ambițiile dvs. de învățare a limbilor străine le depășesc pe cele ale unui simplu turist, și doriți să aflați cum să utilizați o limba pentru a învăța despre o nouă cultură, și despre oameni noi trebuie sa  rețineți următorul lucru: ajungând un bun ascultător faceți un pas important  spre a deveni un bun vorbitor în orice limbă străina.

Leave a Reply

Your email address will not be published.