Cursuri greacă gratuite

Home / Cursuri greacă gratuite
La pas prin Grecia-ghidul tău de conversație român-grec
La pas prin Grecia-ghidul tău de conversație român-grec

Continuăm seria de articole care te pregătesc pentru excursia în Grecia. Și cum să pleci în vacanță fără a ști câteva dintre cele mai importante cuvinte și expresii în limba greacă? Astăzi îți vom prezenta tot ceea ce trebuie să știi înainte de a ieși în oraș – cum comanzi felurile tradiționale grecești, cum cumperi diferite suveniruri, iar tu vei pleca foarte încrezător în cunoștințele tale grecești!

Urări de bine în limba greacă
Urări de bine în limba greacă

Sărbători, aniversări...motivele de bucurie sunt numeroase și le poți întâmpina în vacanța ta. Nu-i așa că ți-ar plăcea să ai cuvintele potrivite la tine și să faci o urare simplă, dar plină de însemnătate? Știm că grecilor cu siguranță le va plăcea! Nicio grijă, acest articol te va ajuta în acest sens!

Tot ce trebuie să știi despre cafeaua grecească
Tot ce trebuie să știi despre cafeaua grecească

Dacă ai vizitat Grecia, cu siguranță ai rămas profund impresionat de cafeaua care ți-a fost servită! Iar dacă încă nu ai avut ocazia să o încerci, după ce vei citi acest articol, vei dori să o faci! În plus, cafeaua aceasta este considerată un secret al longevității poporului grecesc, uimindu-i atât pe turiști, cât și pe localnici. Nu e de mirare că grecii se află în topul mondial al consumatorilor de cafea.

Cele mai uzuale cuvinte și expresii în limba greacă
Cele mai uzuale cuvinte și expresii în limba greacă

Fiecare popor și limbă nouă ne trezesc, în mod automat, o curiozitate. Iar când vine vorba de limba greacă, află că sunt foarte multe persoane care, pornind de la această curiozitate, au devenit pasionate și iubitoare de întrega cultură grecească. Îți vom povesti câteva dintre cele mai uzuale cuvinte și expresii grecești care te vor face să te îndrăgostești de această limbă!

Un altfel de ghid-expresiile cu tenta sexuală ale limbii grecesti
Un altfel de ghid-expresiile cu tenta sexuală ale limbii grecesti

Cuvintele urâte fac și ele parte din vocabularul unei limbi. Așa cum și noi suntem amuzați când străinii se miră de ale noastre înjurături, tot astfel și grecii se pot amuza folosind un astfel de limbaj prin preajma turiștilor. Nu-i așa că vrei să te numeri printre cei care înțeleg aceste expresii? Îți prezentăm mai jos o parte mai întunecată a limbii grecești, dar de care este bine să știi: cuvintele cu tentă sexuală și înjurăturile de acest gen!

Meserii, profesii și ocupații in limba greaca
Meserii, profesii și ocupații in limba greaca

Când vine vorba de călătorii și întâlnit oameni noi, inevitabil apar discuțiile legate de munca pe care o avem noi în viața de zi cu zi. Aceste întrebări sunt standard, ia meseriile reprezintă o temă comună, întâlnită în conversațiile de acest gen pentru că ne dorim să aflăm cât mai multe despre interlocutorii noștri. În cele ce urmează, noi te vom ajuta să înveți câteva fraze cu care să începi acest subiect de conversație, dar și cum să îți prezinți meseria prin cuvintele potrivite.

Cuvinte grecești greu de tradus
Cuvinte grecești greu de tradus

Limba greacă este plină de surprize, dar tocmai acest lucru o face mai specială. Și, oricât ai susține sus și tare că o stăpânești, vor exista mereu cuvinte, fraze și aspecte care vin ca o surpriză și îți mai arată câteva dintre misterele acestei limbi.

Cuvintele si expresiile grecești perfecte pentru a-ți exprima dragostea
Cuvintele si expresiile grecești perfecte pentru a-ți exprima dragostea

Luna februarie este o lună minunată, a dragostei și așteptării primăverii, anotimpul în care totul pare că renaștere. Ne lăsăm și noi purtați de val, pregătindu-ți o serie minunată de articole în ton cu aceste sărbători, mai ales pentru că Grecia este o țară aleasă de mulți romantici, peisajele, dar și limba exprimând perfect acest sentiment minunat. Astăzi te învățăm să îți exprimi dragostea și admirația prin cuvinte și expresii grecești. Așa îți va fi mai ușor să faci o declarație de dragoste unică!

Cum ne declarăm dragostea in limba greaca?
Cum ne declarăm dragostea in limba greaca?

Dragostea plutește în aer, dar și pe blogul nostru! Continuând seria de articole aflate în ton cu sărbătoarea iubirii, astăzi te învățăm cele mai dulci cuvinte, dar în limba greacă! Fie că ești pe meleagurile Greciei, fie că ești acasă, vizitând această țară doar virtual, poți face lucrurile mai frumoase dacă rostești câteva cuvinte…în limba greacă

Cuvinte legate de timp, esențiale excursiei tale în Grecia
Cuvinte legate de timp, esențiale excursiei tale în Grecia

Cât este ceasul? Sunt oare în întârziere? Cum aflu ora la care trebuie să ajung la hotel? Acestea sunt doar câteva din întrebările ce trec prin mintea fiecărui turist care pornește într-o țară străină, unde limba vorbită îi este necunoscută. Noțiunile ce țin de timp se numără printre cele de bază, necesare fiecărei persoane la începutul călătoriei în Grecia. Astfel se face că nu poți porni spre aceste meleaguri fără ca măcar să nu citești despre aceste expresii grecești. Îți prezentăm mai jos câteva noțiuni pe care trebuie să le știi!

Cum spunem “da” în limba greaca?
Cum spunem “da” în limba greaca?

Cel mai important pas în ceea ce privește comunicarea într-o limbă diferită de cea natală îl reprezintă învățarea cuvintelor de bază. Și care sunt cele mai folosite, cele mai comune două cuvinte pe care le întâlnim? Răspunsurile da și nu, ai ghicit! Acestea te ajută să aprobi sau să dezaprobi un anumit lucru, să îți arăți intenția, să răspunzi când chelnerul te întreabă dacă mai dorești un ouzo și multe altele, fiind foarte folosite în vorbirea comună.

Cursuri greacă-cum spunem “Bună ziua”?
Cursuri greacă-cum spunem “Bună ziua”?

Dacă până acum te-am purtat cu gândul pe meleagurile grecești, oferindu-ți povești, filme și insule de neratat, acum vom vorbi și despre limba greacă. Fie că vrei să călătorești în Grecia și vrei să te pregătești, fie că dorești, pur și simplu, să înveți o limbă străină, articolele noastre te vor ajuta în acest sens!

Cum să te prezinți celorlalți în limba greacă
Cum să te prezinți celorlalți în limba greacă

Știm cu toții că prima impresie contează, mai ales când pășești pe tărâm străin precum cel al Greciei. Indiferent de motivul vizitei tale în Grecia – în vacanță sau cu serviciul, modul în care te prezinți poate spune multe despre tine, dar și despre poporul tău. Pentru că imediat după ce îți spui numele, vei spune și țara de unde vii și vei lăsa o impresie celor care te ascultă. Află mai jos cum să te prezinți corect în limba greacă (asta dacă nu știi deja sau dacă nu ai aflat de la meditațiile de greacă pe care le desfășurăm)!

Alfabetul grecesc V
Alfabetul grecesc V

Câți dintre noi nu am suspinat la gândul că numerele au dispărut din matematică și fizică și au apărut, în schimb, atâtea litere, unele chiar străine nouă? Ei bine, află că printre aceste litere misterioase se regăsesc și cele ale aflabetului grecesc și nu ar strica să știi câte ceva despre acestea.

Open chat
1
Salut! Sunt aici sa te ajut, intreaba-ma orice despre cursurile de greaca.