Cuvinte uzuale împrumutate din limba greacă

cursuri limba greaca

Dacă urmărești blogul nostru, ai aflat până acum toată istoria limbii grecești din articolele noastre, atât cât poate fi ea cuprinsă în cuvinte. Totodată, poate ai fost uimit să afli că greaca și româna nu sunt atât de străine una față de cealaltă. Ele au în comun nu numai religia, ci și anumite cuvinte și expresii uzuale. Așa că, înainte de excursia pe tărâmul grecesc sau chiar din pură curiozitate, citește mai jos despre cele mai cunoscute cuvinte împrumutate de la greci!

Limba română este ca un mozaic, puternic influențată de foarte multe popoare cu care a luat contact. Dacă este să ne îndreptăm atenția spre influențele grecești, chiar și acestea s-au realizat în mai multe etape. Cele mai vechi cuvinte datează din perioada bizantină și este constituit, în principal, din vocabular religios.

Vei observa cu surprindere că cele mai multe dintre cuvintele auzite în biserică sunt de origine greacă astfel că limba greacă chiar este pretutindeni! Iată cele mai cunoscute cuvinte: arhiepiscop, acatist, ctitor, icoană, mănăstire, psalm, satana etc.

Pe lângă acestea, mai există și alte cuvinte în limba română care au ca origine greaca. Multe dintre ele sunt greu de situat pe axa temporală, așa că noi le vom prezenta pe toate în aceeași listă: canapea, cărămidă, demon, economisi, enoriaș, hartă, ieftin, scop, zodie, zahăr, vanilie, trandafir, sertar, portocală, fasole, castan, dulap.

Poți observa astfel că limba greacă nu este atât de străină limbii române! Iată un motiv bun pentru a te apuca de cursurile online de limbă greacă! Nu este greu să înveți această limbă, iar aceste cuvinte ce se regăsesc în limba română nu fac decât să te încurajeze în această direcție!

În plus, dacă ai cutreierat străduțele specifice Greciei, înguste, din piatră albă, dar însoțite mereu de flori în culori vii, ai putut intui semnificația cuvintelor întâlnite pe plăcuțe și indicatoare. Până și pronunția unor cuvinte este la fel ca cea din limba română. Așa că te așteptăm la cursurile de greacă desfășurate online pentru a te bucura de noul tău hobby!

Leave a Reply

Your email address will not be published.