Destinații perfecte pentru drumeții în Grecia

Grecia

Mergi în vacanță în Grecia, însă nu ai vrea să renunți la stilul tău activ de viață? Ai vrea să te relaxezi, însă, în același timp, să faci mișcare? Nimic mai simplu! Asigură-te că îmbini plăcutul cu utilul făcând numeroase drumeții în concediu.

Drumețiile sunt benefice pentru sănătatea ta și ar trebui să le incluzi în rutina ta. îți îmbunătățesc capacitatea funcțională a inimii, îți construiesc o rezistență de fier și, mai presus de toate, îți dau o stare generală de bine.

Alături de prieteni sau singur, în liniște sau ascultând în căști muzica preferată, ce poate fi mai frumos decât să te miști și să te bucuri, în același timp, de peisaje minunate? Poate doar peisajele din Grecia ar putea face acest lucru mai frumos. Așadar, îți prezentăm mai jos cele mai frumoase locuri în care poți face drumeții în următoarea ta vacanță în Grecia!

Când este cea mai bună perioadă pentru a porni în drumeție?

 Grecia este o țară care te invită să o explorezi și cel mai bine poți face acest lucru prin a o lua la pas. Nu vei fi dezamagit! Vei avea ocazia să te bucuri de peisaje care îți vor tăia răsuflarea, iar clima grecească va face ca experiența să fie una relaxantă, potrivită pentru concediu.

În plus, limba greacă o poți exersa vorbind cu ceilalți oameni pe care îi vei întâlni pe traseu. Ce ocazie mai bună să fie pentru a-ți testa cuvintele învățate la cursurile online de greacă decât aceasta?Cea mai bună perioadă, atât din punctul de vedere al vremii, cât și al frumuseților înconjurătoare este cel al primăverii.

Lunile aprilie și mai sunt perfecte pentru drumeții, dar și perioada toamnei, în special în lunile septembrie și octombrie. Primăvara te poți bucura de peisaje superbe cu pajiști verzi, completate de cascade mirifice, iar toamna culorile se vor schimba complet.

Cum ne organizăm?

Dacă vrei să mergi de unul singur în drumeție, asigură-te că alegi unul dintre locurile pe care ți le vom prezenta în acest articol. Dacă vrei să încerci pentru prima dată această activitate, îți recomandăm să mergi alături de un grup organizat, pe un traseu special creat. Vei găsi chiar pe google numeroase companii care organizează astfel de drumeții. În plus, aceasta este o ocazie perfectă pentru a purta conversații în limba greacă!

Cele mai impresionante destinații

Meteora

Fiind probabil unul dintre cele mai vizitate locuri din Grecia, Meteora te așteaptă să o explorezi la pas și să te bucuri de peisajele sale. Vei porni pe urmele călugărilor care parcurgeau și ei aceleași drumuri, înainte ca ele să fie, însă, construite. Stâncile impresionante ale Meteorei îți vor da senzații nemaiîntâlnite; din fericire, acum se pot parcurge ușor cu ajutorul treptelor construite.

Imaginile pitorești sunt unice, stâncile completându-se frumos cu mănăstirile adăpostite de ele.Pe măsură ce parcurgi traseul, poți vizita și principalele mănăstiri și atracții turistice din această zonă, bucurându-te și de cultură, dar și de mișcare, un mod foarte plăcut de a-ți petrece concediul.

Peninsula Pilion

O altă destinație care te va lăsa fără cuvinte și fără suflare este Pilion. Ceea ce impresionează la această destinație este pădurea ce pare a fi exotică și necălcată de om. Cele mai cunoscute trasee sunt cele care încep din apropierea Tsagaradei sau cel care pornește din Xourihti.

Ambele variante sunt recomandate și nu vei fi dezamăgit de drumeția prin pădurea sălbatică, dar sigură în același timp. La un moment dat, pe traseu, vei lăsa în urmă verdele pădurii și te vei bucura de peisajul mării, mergând de-a lungul coastei.

Peninsula Peloponez

Peloponezul este o zonă mai rurală, numai bună pentru plimbări lungi și drumeții relaxante. Mani este cea mai cunoscută când vine vorba de astfel de activități deoarece aici este locul unde coasta mării întâlnește peisajul montan.

Iar orașul Kardamili este unul dintre cele mai alese de către drumeții pasionați. Se recomandă totuși avansaților deoarece terenul este foarte dur, bolovanii se văd din loc în loc și, per total, poate fi o expediție obositoare. Dar, dacă sunt aventuroși, puteți să alegeți aceste trasee!

 Dacă acestea nu te-au convins sau nu se numără printre destinațiile tale, îți oferim mai jos o listă cu alte locuri perfecte pentru drumeții!

  • Samaria George, o comoară a Cretei, plină de sălbăticie și flori nemaiîntâlnite

  • Valea Tragaea, sediul central al plantațiilor de măslini din Naxos, te așteaptă să îi descoperi peisajele ascunse

  • Nisyros, o insulă vulcanică, te așteaptă să o străbați într-o drumeție plină de adrenalină

  • Hydra, insulă pe care, dacă ajungi prin Atena, trebuie să o iei în vedere pentru drumeții

  • Ikaria și Samos pentru peisaje de un verde mirific, de poveste

În Grecia, ce traseu pentru drumeții vei alege? Ai multe variante, după cum ai citi și în acest articol. Pentru a te pregăti și mai bine de călătorie, te așteptăm la meditații de greacă. La cursurile online de limbă greacă vei putea învăța cuvintele și frazele cele mai cunoscute și folosite în Grecia. Suntem la un click distanță!

Leave a Reply

Your email address will not be published.