Iarna în Grecia: 7 destinații de vis

Iarna în Grecia

Când ne gândim la Grecia, ne apare imediat imaginea mării de un albastru infinit, soarele puternic care ne răsfață pielea, localnicii prietenoși și poate chiar lecțiile de limbă greacă 😊. Într-adevăr, Grecia este destinația perfectă de vacanță, atât pentru cei care o vizitează vara, dar și pentru cei care o aleg iarna.

Dacă nu știi ce să zone să alegi pentru excursia ta de iarnă în Grecia, ți-am pregătit câteva recomandări. Descoperă mai jos 7 destinații de vis, perfecte pentru a crea cele mai frumoase amintiri!

Zagori

Iarna in Grecia

O regiune muntoasă pe care pur și simplu trebuie să o vizitezi în timpul iernii este Zagori. Aici vei descoperi multe sate întinse pe o suprafață de 1000 de kilometri pătrați, unde predomină tradiția. Este o mare atracție turistică special destinată celor care doresc să se bucure de liniște.

Cum este vreme în Zagori pe durata iernii? Vremea este rece datorită zonei de munte, însă zăpada o poți găsi sau poate că nu, în funcție de noroc. Cert este că îți poți face liniștit drumețiile și te poți bucura de aerul rece și sănătos cum numai la munte se găsește!

Ce activități poți face? Satele parcă născute din piatră sunt locul ideal pentru vacanță. Te poți trezi dimineața și, în timp ce îți savurezi cafeaua grecească, să admiri peisajele de poveste. Apoi pornești în drumeții care nu sunt atât de simple precum par! Va fi o adevărată provocare să te plimbi și să te cațări pe aceste drumuri.

Loutraki

Iarna in Grecia

Unul dintre cele mai cunoscute locuri pentru iubitorii de aventură, Loutraki îi încântă pe turiști în anotimpul rece cu atracția sa principală: izvoarele termale.

Cum este vremea în Loutraki pe durata iernii? Vremea este specifică anotimpului, fiind destul de rece. Acest lucru face ca apele călduroase să fie o activitate perfectă pentru zilele de iarnă!

Citește și  Paradisul are culorile alb si albastru

Ce activități poți face? Te poți bucura cu adevărat de aceste izvoare termale! Ce e deosebit la ele este faptul că sunt înconjurate de peisaje ale naturii, copaci minunați și munți care răsar. O adevărată oază de liniște și relaxare.

Creta

iarna in Grecia

Ce se întâmplă cu frumoasa insulă Creta în timpul iernii? Se transformă într-o destinație de vacanță și mai frumoasă! Localnicii se relaxează și au și mai mult chef de vorbă, temperaturile devin mai blânde, iar tarifele sunt mult mai avantajoase! Te-am convins?

Cum este vremea în Creta pe durata iernii? Vremea face totul să fie foarte primitor, chiar dacă în ianuarie și februarie pot fi unele ploi puternice. În general, temperaturile sunt cuprinse între 16 și 25 de grade, așa că poți face multe activități în aer liber!

Ce activități poți face? Sporturile de iarnă sunt răspunsul perfect la această întrebare! Poți încerca ski mountaineering, o combinație frumoasă între ski și urcat de munte, dar și drumeții pe zăpadă, snowboarding. Tot aici se desfășoară și unul dintre cele mai frumoase Târguri de Crăciun, așa că poți lua în calcul și posibilitatea de a petrece sărbătorile aici!

Arachova

iarna in Grecia

O destinație mai potrivită pentru vacanța ta de iarnă nu există! Arachova este un oraș montan în care poți ajunge cu ușurință din Atena, așa că nu-ți face astfel de griji! Aici vei putea să îți exersezi talentele în materie de ski, descoperind unul dintre cele mai mari resorturi ale Greciei!

Cum este vremea în Arachova pe durata iernii? Datorită așezării sale, orașul se bucură mereu de o adiere rece, chiar și în timpul verii. Într-adevăr, iarna gluma se îngroașă, după cum ar spune românii: zăpada poate atinge și 4 metri! Așadar, pregătește-te de temperaturi scăzute!

Citește și  Delos, comoara arheologică a Greciei

Ce activități poți face? Te poți bucura de peisajele superbe luând parte la excursii organizate, dar și de zăpadă, putând să faci ski și snowboarding, dar și SPA-uri pentru cei care vor să se relaxeze. Chiar și orașul dacă alegi să îl străbați la pas, te vei bucura de priveliști unice, căsuțe mici și străzi pitorești.

Munții Corintului

Iarna in Grecia

Dacă nu știai, orașul Corint, situat la nici 100 km de Atena, obișnuia să fie al doilea cel mai mare și mai important oraș al Greciei Antice. Este un loc înconjurat de munți și acest lucru îl transformă într-o destinație perfectă de vacanță în timpul iernii!

Cum este vremea în Corint pe durata iernii? E o adevărată plăcere să vizitezi acest oraș în timpul iernii! Cu temperaturi plăcute de 16 grade, vremea niciodată nu va coborî mai jos de 6 grade Celsius.

Ce activități poți face? Pe lângă trasee cu diferite grade de dificultate, te poți bucura pur și simplu de peisajele pe care ți le oferă unul dintre cele mai vechi locuri ale lumii! Nimic nu se compară cu o seară petrecută în jurul focului de tabără cu o cană plină ochi de băutură fierbinte și localnici cu care să practici cele învățate la cursurile online de greacă!

Atena

iarna in Grecia

Capitala Greciei este și va rămâne una dintre destinațiile de top ale Greciei! Chiar dacă ai vizitat-o în timpul verii, îți recomand să îți petreci aici și câteva zile de iarnă. Vei descoperi un alt oraș, liniștit, unde îți poți petrece relaxat zilele.

Cum este vremea în Atena pe durata iernii? În majoritatea timpului, vremea este foarte prietenoasă cu turiștii și sigur vei prinde câteva zile cu soare! În medie, temperatura este în jur de 15 grade.

Citește și  Cum să înveți limba greacă gratuit

Ce activități poți face? Se pun toate acele activități pe care vrei să le faci în mod normal în Atena, dar fără aglomerație și turiști? Poți vizita frumoasele muzee, locuri pline de poveste, dar te poți bucura și de o cafea savurată în liniște pe o terasă în timp ce porți o minunată discuție cu localnicii, dar în limba greacă.

Lacul Plastira

iarna in Grecia

Pentru iubitorii de natură și nu numai, lacul Plastira este destinația perfectă! Ce poate fi mai frumos decât să deschiși ochii și să vezi lacul ce pare a fi nemărginit, cerul senin și pădurea care te așteaptă să o explorezi?

Cum este vremea pe durata iernii? Vremea este rece, dar plăcută pentru a desfășura activități în aer liber. Zăpada nu trebuie să te sperie pentru că aici ninge destul de rar.

Ce activități poți face? Îți poți face număr zilnic de pași plimbându-te prin pădure, dar poți alege și lecțiile de echitație și bicicletele montane.  

Care destinație îți face cu ochiul? Sau, mai bine zis, pe care o alegi prima dată? Orice ai alege, asigură-te că iei în considerare sfaturile noastre. Și poate niște cuvinte în limba greacă nu strică, mai ales că în sezonul rece Grecia este mai puțin populată de turiști, iar grecii devin…mai vorbăreți! Te aștept la cursurile online de limba greacă!

Leave a Reply

Your email address will not be published.