În Grecia cu mașina? Iată ce trebuie să știi!

cursuri greaca

Grecia este una dintre cele mai alese destinații de vacanță din întreaga lume, iar în ultima vreme românii par să dorească să viziteze și ei, într-un număr cât mai mare, această țară minunată. Și pe bună dreptate vor toți să viziteze Grecia: peisaje inedite, loc prietenos cu toată lumea, fie că mergi singur, fie cu familia și, foarte important, prețuri accesibile pentru toți.

Însă cum ne planificăm un astfel de concediu? Ei bine, începe prin a te întreba cu ce mijloc de transport ajungi în Grecia. Dacă alegi să călătorești cu avionul, asigură-te că îți cumperi din timp biletele și că ești la curent cu tot ceea ce înseamnă acte necesare pentru excursia ta. Nu vrei să te întorci din drum! Dacă vrei, însă, să călătorești cu mașina, acest articol îți va fi de un real ajutor! Cei care iau parte la cursurile de limbă greacă sunt la curent cu acest subiect, însă îți voi povesti și ție câte-n lună și-n stele despre o astfel de călătorie!

De ce să mergi în Grecia cu mașina?

Pentru cei care încă nu au călătorit cu mașina în țara zeilor, am punctat mai jos câteva motive pentru a face acest lucru chiar anul acesta! Așadar, iată de ce să alegi mașina în locul avionului:

Îți antrenează spiritul de aventură pentru că nu e ușor să conduci atâția kilometri pe străzi străine. Însă un GPS, atenție multă, dar și voia bună vor face călătoria să fie una de neuitat!

Timp fain petrecut cu prietenii și/sau familia. Ce ai zice de un joc de tip oracol? Veți afla multe unii despre ceilalți și timpul va trece mai ușor!

Poți să îți îndeplinești visul din adolescență și să fii DJ! Poți alege câteva melodii din fiecare gen muzical sau perioadă – anii 80, 90 etc, dar și în funcție de continent. Să nu uiți, însă, de muzica grecească ca doar încolo te îndrepți!

Vei vedea multe locuri noi, peisaje diverse așa că nu te vei plictisi nici măcar uitându-te pe geam.

Poți lua cât bagaj dorești tu! Așa că…bucuria cititoarelor noastre! Mai multe haine luate în vacanță – ăsta da motiv să scoatem mașina din garaj pentru o călătorie mai lungă!

Timp salvat, mai ales când ajungi în Grecia. Gândește-te numai la cazare – vei ajunge mai repede cu mașina la destinația potrivită, fără să trebuiască să suni după un taxi, să îi explici unde vrei să ajungi. Să nu mai vorbim de toate obiectivele turistice care, de cele mai multe ori, sunt răsfirate de-a lungul întregii țări! Poți ajunge mult mai ușor dintr-un loc în altul pe patru roți!

Poți cumpăra multe suveniruri, dar și ulei de măsline! Celebra cisternă de 5 litri de ulei își va găsi mai ușor loc în portbagajul tău decât în troller-ul pe care îl iei pe avion!

Pauza poate fi lua ori de câte ori ai nevoie, fie că e vorba de cafea, toaletă sau chiar somn.

Mașina personală sau una închiriată?

Când vine vorba de călătoria cu mașina în Grecia, poți alege dintre două opțiuni – fie mergi cu mașina proprie din momentul zero, adică din fața casei tale, fie alegi să închiriezi una atunci când ajungi pe tărâmul grecesc.

Dacă alegi să vii cu mașina personală, te poți bucura de multă flexibilitate: tu decizi când te pornești, cât bagaj iei cu tine și, desigur, își cunoști mașina. Partea mai puțin bună este cea care îți pregătește vehiculul de un drum lung – asigurare, revizie, de multe ori piese schimbate.

Cu o mașină închiriată, grijile acestea dispar. Îți alegi tu mașina dorită care este gata de plecare, oriunde vrei tu. Poate acasă ai o mașină de familie; aici poți să îți alegi o mașină la care doar visezi sau pe care dorești să o încerci de ceva timp. Tu alegi varianta cea mai potrivită pentru tine și familia ta, în funcție de traseu, dar și buget!

Cele mai bune destinații

Grecia este o țară turistică, așa că poți alege orice insulă dorești și te vei bucura de o vacanță pe măsură! Însă trebuie să știi că, orice destinație ai alege, vei găsi cazare la un preț accesibil, peisaje sublime și multe obiective turistice care să îți facă vacanța mai aventuroasă! Și stai fără grijă, drumurile sunt ușor de parcurs, indicatoarele sunt vizibile și, cât ai clipi, vei ajunge la destinația dorită! Alege insula care îți place cel mai mult, atât ție, cât și celor care îți țin companie.

Așa că, dacă încă nu ai ajuns anul acesta în Grecia, o mai poți face, mai ales dacă ai mașină personală. Ai multe motive pentru a face asta, după cum ai citit în acest articol. Iar dacă dorești să socializezi când ajungi în Grecia, cursurile online de limbă greacă te vor pregăti pentru conversații nesfârșite. Ce mai aștepți? Suntem la un click distanță!

Leave a Reply

Your email address will not be published.