Limba greacă pentru începători-câteva sfaturi

Apus de soare Santorini

Articolele din seria Mini-ghid de conversație grec-român sunt foarte apreciate de tine, cititorule și asta nu face decât să ne bucure. Limba greacă este, într-adevăr, una specială, dar învățarea ei presupune puțină muncă și determinare, iar de motivație ne ocupăm noi! În acest articol îți oferim câteva sfaturi care să te mențină la fel de entuziast!

Construieste-ți un vocabular de bază

Fiecare limbă are o serie de cuvinte și expresii de bază. Poți începe să înveți alfabetul și formulele de salut, urmând apoi numerele și noțiunile de timp. Sau îți poți face o listă cu tematicile care te interesează pe tine în special. Poate dorești să știi culorile, expresii pentru care să te ajute în călătoria cu avionul. Tu alegi ceea ce vrei să înveți! Important e să fii la fel de curios la fiecare lecție pentru că vei descoperi noi cuvinte și expresii interesante.

 Înconjoară-te de limba greacă!

Ce ai zice să începi să asculți cântece grecești? Sau să urmărești un vlog al unui Youtuber din Grecia? Să mai pomenim de mâncare grecească pe care o poți prepara? Încearcă toate aceste lucruri care te aduc mai aproape de lumea Greciei! Poate nu vei înțelege toate cuvintele pe care le auzi în cântece sau în filme, însă cu siguranță te vei obișnui cu modul de vorbire, pronunția și accentele. Încet-încet, îți va deveni familiară. Și, cu timpul, vei ajunge și tu să vorbești astfel! Încearcă să asculți posturile de radio Kiss FM, Kosmos, Athens Voice sau oricare dorești tu; le găsești la un click distanță.

 Tradu singur!

Acum că ești înconjurat de limba greacă, sigur vei auzi tot felul de cuvinte și expresii, unele chiar repetitive. În loc să le cauți traducerea pe vreun motor de căutare, încearcă să îl cauți de unul singur, în dicționar. Nu ai un diciționar? Poate ar trebui să îți cumperi unul, va fi un ajutor de nădejde în această călătorie lingvistică! Și, dacă tot ai descoperit un nou cuvânt, încearcă să îl folosești: pronuntă-l de câteva ori, scrie-l pe o foaie de hârtie și creează diferite enunțuri care să îl conțină. Așa îl vei reține mult mai repede, dar și pentru mai mult timp!

Materiale recomandate

Cu instrumentele potrivite, procesul de învățare va fi mult mai ușor! Asigură-te că tot ceea ce înveți este corect prin alegerea unor surse de calitate. Poate acum nu vrei să investești în cursurile online de limbă greacă. Nicio grijă! Multe site-uri îți oferă mostre de lecții, cuvinte de bază și expresii, în mod gratuit. Caută doar materiale de pe site-urile profesorilor de limbă greacă sau chiar a nativilor.

Citește și  Gramatica limbii grecești, cartea de baza a iubitorului de greacă

Chiar și pe site-ul nostru te poți bucura de multe lecții gratuite de limbă greacă, dar și de informații prețioase despre Grecia și cultura sa, toate scrise de un profesor cu multe experiență în spate. Iar când vine vorba de cărți, există câteva care nu trebuie să lipsească din biblioteca ta: gramatica limbii grecești și ghidul de conversație român – grec. Ambele îți sunt de folos și ating cele 2 subiecte importante – vocabularul limbii grecești și vorbirea corectă a acesteia. Noi ți le recomandăm pe cele de la Linghea; le poți găsi chiar în librăria noastră, la un preț special pentru cititorii noștri dragi!

Prin urmare, cum merge cu greaca?

Leave a Reply

Your email address will not be published.