Limba greacă și forma sa veche. Curiozități

cursuri greaca

Fiecare limbă are un bagaj istoric care a făcut posibilă forma ei actuală, iar limba greacă nu face excepție de la regulă. Ne putem da seama și singuri că Homer cu a lui Iliada și Odiseea nu a folosit limba greacă așa cum o știm noi, ci o formă străveche, străină nouă în acest moment. În articolul de astăzi îți vom prezenta câteva curiozități despre forma veche a limbii tale preferate.

 Limba greacă, în forma în care o cunoaștem noi astăzi, s-a format de-a lungul mai multor perioade. Perioada a doua a limbii grecești, întinsă pe parcursul secolelor IX – IV î. Hr. reprezintă un punct culminant în istoria grecească și a avut o mare influență asupra ei: este vorba despre limba greacă veche.

Cu siguranță ai auzit despre Homer și cunoști importanța lucrărilor sale în literatură. Pe lângă el, mulți alți istorici și filosofi și-au scris operele în limba greacă veche. Acești ani au fost plini de bogății literare – scenete, povești despre zei, război și călătorii, de unde și numele de Epoca de Aur ai Greciei antice. Toate aceste comori culturale s-au născut în această perioadă – iată un lucru pe care cu siguranță îl vei ține minte!

Această formă veche de limbă greacă a avut un impact mare și asupra limbii engleze, de exemplu. Cum s-a întâmplat acest lucru, dacă cele două popoare nu au avut contact direct? Cultura grecească cu o valoare deosebită și-a lăsat amprenta și în limba engleză. Pe lângă cuvintele împrumutate, impactul asupra limbii engleze s-a resimțit și în arhitectură, filozofie, drept și literatură.

 Limba greacă veche a fost una dintre cele mai cunoscute și mai puternice limbii din perioada antică, alături de limba romanilor. Ambele limbi aparțin unor popoare atât de cunoscute prin măreția lor. Și, dacă tot am adus în discuție puternicul popor roman, află că, încă de mici copii, romanii învățau limba greacă ca limbă secundară – așa de importantă era!

Cu ce se deosebește limba greacă veche de cea modernă? Ei bine, află că aceste discipline sunt de sine stătătoare, separate una de cealaltă. Vobularul celei moderne este format în cea mai mare parte din cuvinte ce aparțin limbii grecești vechi.  Pentru cunoscători și curioși, în cadrul cursurilor online de limbă greacă îți putem oferi mai multe detalii de genul acesta.

 Tot prin participarea la cursurilor de greacă vei dobândi suficiente cunoștințe pentru a purta conversații în limba greacă, însă vei afla și multe lucruri interesante despre cultura acestui popor atât de cunoscut. 

Citește și  Cum ne declarăm dragostea in limba greaca?

Leave a Reply

Your email address will not be published.