Lucruri pe care nu trebuie să le faci în Grecia

LUCRURI PE CARE NU TREBUIE SĂ LE FACI ÎN GRECIA

Este plin internetul de articole care îți povestesc, pe îndelete, ce este bine să faci în Grecia, cum să te comporți și ce să vizitezi neapărat. Pe scurt, foarte multe sfaturi de așa da, însă cum rămâne cu lucrurile care nu trebuie făcute în Grecia? Și nu mă refer la cele de bun simț strâns legate de cei 7 ani de acasă. Sunt câteva reguli de bază pe care trebuie să le ai în considerare înainte de a porni în Grecia. Ești pregătit să le afli?

Nu arăta unui grec palma întinsă – Moutza

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să știi înainte de a păși pe tărâmul grecesc este Moutza. Se referă la mâna cu palma deschisă îndreptată spre chipul cuiva, așa cum ai dori să faci din mână. În Grecia, acest gest este ofensator, asemănat fiind chiar cu arătatul degetului mijlociu. Este un gest care se face atunci când există certuri, când lumea se ceartă sau…în trafic!

Nu refuza o invitație acasă la un localnic

Grecii sunt foarte prietenoși așa că, dacă dintr-o discuție în alta reușești să obții o invitație la cină, nu refuza! În primul rând, nu este politicos să faci acest lucru! În al doilea rând, aceasta este o oportunitate minunată pentru ca tu să afli mai multe despre cultura grecească! Ai ocazia să vezi o casă tradițională, să guști din bucatele lor alese și să asculți limba greacă vorbită de nativi. Ce poate fi mai frumos? Să oferi gazdelor o mică atenție. Nu vei da greș cu o sticlă de vin, ciocolată sau chiar un buchet de flori!

Îmbracă-te potrivit în locurile sfinte

Creștinismul este la el acasă în Grecia, nu degeaba aceasta fiind printre țările cu cele mai multe pelerinaje organizate. Așa că, dacă pe lista ta de obiective turistice se află și câteva biserici și mănăstiri, asigură-te că ești îmbrăcat adecvat. Nimic nu e mai supărător pentru greci ca, în timpul unei slujbe importante, să observe turiști îmbrăcat sumar. Asigură-te că ai mâinile și picioarele sunt acoperite, iar la femei chiar și umeri nu trebuie lăsați la vedere. Multe astfel de locuri sfinte oferă turiștilor piese de îmbrăcăminte care să rezolve această problemă, însă e mai bine să vii tu cu inițiativa de a te îmbrăca potrivit!

Nu împacheta prea multe lucruri

Sună banal, însă pentru publicul feminin, mai ales, poate fi o reală problemă. Află că Grecia este o țară în care poți călători cu un bagaj light, doar cu lucrurile de bază. Nimic nu distruge spiritul de vacanță mai tare ca un bagaj prea mare pentru limita de la aeroport și prea  greu pentru cât de lung este drumul până la hotel. Așa că mai aruncă o privire în bagaj – chiar ai nevoie de atâtea haine?

Nu te sfii cu ale tale cunoștințe de limbă greacă!

Fie că ai fost la cursurile online de greacă, fie că nu, în Grecia ai ocazia să comunici în această limbă minunată. Scoate din bagaj expresiile uzuale (le găsești chiar în articolele de pe blog!) și folosește-le cu încredere! Să nu fii timid pentru că localnicii sunt foarte încântați de turiștii care le cunosc limba și vor fi bucuroși să comunice cu tine.

Așadar, acum ești cu un pas mai aproape de un concediu minunat în Grecia. Ține cont de acest sfaturi și, dacă vrei mai mult, câteva lecții de limba greacă îți pot oferi încrederea de care ai nevoie. Te aștept la cursurile de limbă greacă!

Leave a Reply

Your email address will not be published.