Mai aproape de Grecia prin filme si carți romantice

carti grecesti

Poate că nu ești fizic pe meleagurile Greciei, însă poți să ajungi acolo cu ajutorul imaginației. Dacă ai mai călătorit în această țară, scoate de la naftalină pozele cu peisajele superbe, închide ochii și adu-ți aminte de vacanța de care te-ai bucurat. Sau te poți bucura de o lectură aleasă cu grijă, un film care să fie potrivit pentru această perioadă romantică, mai ales dacă acțiunea are loc în Grecia, locul cu apă cristalină, plaje nemărginite și zile de vară nesfârșite. Ce poate fi mai frumos de atât? Citește mai jos despre cărțile și filmele romantice pe care ți le recomandăm cu drag!

Dacă alegi lectura…

How Greece is your love? Sau cât de grecească este dragostea ta, după cum sună în limba română. Ce poate fi mai evident decât acest titlu? Automat ne trimite cu gândul la plajele grecești cu nisip fin și ape cristaline. Să nu uităm de plimbările romantice! Cartea are cantitatea perfectă de umor și romantism, combinație care ține fiecare cititor cu cartea în mână, întrebându-se ce se va întâmpla în următoarele rânduri. Peisajul grecesc ușor sălbatic este descris în paginile acestei cărți, atât de bine încât simțurile par să te ajute să te teleportezi în acel loc! Pare a fi cartea perfectă pentru a fi citită pe plajă…sau chiar înainte de excursia spre Grecia, nu-i așa?

 

The Girl under the Olive Tree/ Fata de sub măslin este un alt roman numai bun de citit în această perioadă. Cartea are tot ceea ce îi trebuie pentru a fi o lectură perfectă – romantism, mister, legături și răsturnări de situație. Dacă îți este dor de Creta, cartea aceasta este perfectă pentru tine! O lectură plăcută, ușoară care cu siguranță te va relaxa și te va scoate din cotidian!

 

Aceste cărți le poți găsi în limba engleză, însă, dacă ești curajos, poți începe să le citești în limba greacă. Astfel îți testezi cunoștințele și, în timp ce le vei citi, vei putea nota expresiile și cuvintele necunoscute. În cadrul cursurilor online de limbă greacă, te putem ajuta cu aceste nelămuriri, dar îți vom recomanda și alte cărți numai bune de citit, în funcție de nivelul tău de limbă greacă.

Filme care te vor teleporta imediat pe o plajă grecească

filme grecesti

Pentru că o imagine face cât o mie de cuvinte, nu putem să nu îți recomandăm și câteva filme romantice care au drept locație plaje superbe din Grecia. Așa că invită-ți persoana dragă la o seară de film acasă. Noi am ales filmul, tu trebuie să alegi doar vinul!

E posibil ca veteranii iubitori ai limbii grecești să fi auzit și chiar vizionat filmul Triunghiul Iubirii. Summer lovers, după cum este cunoscut titlul în limba engleză este filmul care a impresionat atât prin peisajele care îți taie răsuflarea, toate filmate pe meleagurile Greciei, cât și prin coloana sonoră foarte cunoscută și apreciată încă de la lansarea sa. Dacă îți e dor de peisajele din Creta, Santorini sau chiar Mykonos, filmul este potrivit pentru tine!

Idila căpitanului Corelli este, iarăși, un film foarte potrivit pentru această ocazie. Este cel mai bun răspuns la întrebarea: ce se întâmplă când Italia și Grecia se întâlnesc? Afli din acest film pentru că se urmărește povestea de dragoste dintre un căpitan italian și o grecoaică. Să mai spunem că aceste personaje sunt jucate de Nicolas Cage și Penelope Cruz? Cu siguranță te-am convins!

De Mamma Mia cu siguranță ai auzit! Poate l-ai și văzut. Și pentru că o seară nu poate fi numită de neuitat dacă nu are un pic de umor, acesta poate fi perfect pentru seara romantică! S-au folosit foarte multe locații grecești pentru ca filmul să aibă peisaje atât de superbe. Muzică, umor și romantism, ingredientele perfecte pentru un film de nota 10.

Acum că ai descoperit aceste recomandări, poți petrece sărbătoarea dragostei în stil grecesc. Și noi iubim Grecia, așa că filmele, cărțile, chiar și cuvintele grecești sunt la ordinea zilei. Pentru mai multe recomandări de acest gen, urmărește-ne blogul unde postăm articole noi în fiecare săptămână! Iar dacă ești nerăbdător, te așteptăm la cursurile online de limbă greacă unde vei învăța mult mai multe despre această limbă și cultură!

Citește și  Fanarioții-băieții răi sau buni?

Leave a Reply

Your email address will not be published.