Paros, insula de care te vei îndrăgosti la prima vedere

Paros

Când spui Grecia, automat te gândești la insule minunate, desprinse de pe coperțile agențiilor de turism. Și pentru că sunt într-un număr foarte mare, noi îți prezentăm cele mai frumoase dintre ele pentru a-ți face căutarea mai ușoară. Astăzi îți prezentăm Paros, una dintre cele mai mari insule ale arhipelagului Ciclade, impresionantă pentru carierele ei de marmură.

 
 

De ce să alegi insula Paros ca destinație de vacanță?

Paros

Insula Paros este una dintre cele mai frumoase locații ale Greciei. Este un loc unde turismul este în floare, oamenii fiind atrași de frumusețea sa, dar și de distracția de aici. De asemenea, această insulă este cunoscută încă din antichitate pentru marmura produsă aici. Marmura de Paros este una dintre cele mai iubită de către artiști din întreaga lume. Ce a luat naștere din această marmură? Venus din Milo și statuia zeiței înaripate Nike sunt făcute din marmura de Paros, în ziua de astăzi fiind expuse în Paris la Muzeul Luvru. În plus, la construirea templelor faimoase Acropolis, dar și cel al lui Apollo s-a folosit marmura produsă aici.

Totodată, cei aventurieri se vor bucura să petreacă aici concediul! Fără a deranja turiștii liniștiți, în Paros se pot face diferite sporturi acvatice. Tu ai încercat kitesurfing până acum? De asemenea, în apropierea insulei se găsește Pounda, cel mai mare club de noapte din apropiere unde trebuie să mergi măcar o dată! Ouzo și dansuri grecești – sună bine, nu-i așa?

 

 

Cum putem ajunge pe insula Paros?

Paros

Foarte simplu! Insula Paros este foarte aproape de Atena, așa că poți parcurge acest drum în mai multe feluri:

Citește și  Lucrurile pe care nu le stiai despre Grecia

Cu avionul până în Atena, urmând apoi o frumoasă călătorie cu ferry-boat-ul până în Paros. Vei găsi multe vapoare în porturile Pireu și Rafina. Vei putea găsi cu ușurință programul întrebând chiar de localnici. O oportunitate bună pentru a exersa limba greacă!

Cu mașina personală până în Atena, iar de acolo, la fel ca în cazul călătoriei cu avionul, ajungi în Paros după o plimbare pe apele Greciei. Din București până în Atena vei face aproape 14 ore, în funcție de traseu. Am scris despre cum poți face călătoria în Grecia cu mașina personală aici.

 

Unde ne cazăm în Paros?

Cazarea poate fi considerată ultima ta grijă în această vacanță! Vei găsi la fiecare pas hoteluri și pensiuni de toate stelele și la toate prețurile! Poți rezerva online (e recomandat cu opțiunea de anulare) sau poți găsi cazare la fața locului. Chiar și localnicii își închiriază apartamente sau chiar vile turiștilor care doresc!

 

Ce mâncăm în Paros?

Praga

Neapărat specialități de pește gustate în portul Naousa! Găsești aici numeroase restaurante și taverne specializate în aceste feluri de mâncare! Totodată, pe insula Paros te vei putea bucura și de mâncarea tradițională grecească, așa că vei gusta și din celebrul gyros, gouna sau ouzo.

 

Plaje mirifice în Paros

Paros

Golden Beach

Locul este ideal pentru iubitorii de sporturi nautice! Aici se desfășoară, de câțiva ani buni, Campionatul Național de Surf. Așa că, dacă ți-ai dorit să faci surf (sau să înveți – poți urma cursuri!), plaja Golden este perfectă!

 

Plaja Kolymbithres

Această plajă pare ireală chiar datorită amplasării sale. Deși turismul și peisajele naturale se pot afla în contradicție, mai ales în ziua de astăzi, plaja Kolymbithres este dovada că acestea pot coexista în armonie! Te poți relaxa într-un șezlong frumos așezat, în timp ce admiri bolovanii de granit aflați de-a lungul insulei. Cine știe ce povești din antichitate poartă cu ei?

Citește și  In cat timp poti invata limba greaca?

 

Plaja Santa Maria

Acest loc este foarte popular și, datorită acestui lucru, este și foarte bine organizat! Vei găsi multe porțiuni pline de șezlonguri, dar și zone pentru terase și sporturi nautice. Apele sunt calde, dar și calme, așa că este un loc ideal pentru familii. Nu uita să-ți iei și cartea preferată cu tine!

 

Lucruri pe care trebuie să le vizitezi în Paros

Paros Naousa

 Satul pescăresc Naousa

Naousa este un loc sublim unde vei simți cu adevărat că ești în Grecia! Peisajul este de vis – căsuțele vopsite în alb, marea albastră și plaje minunate te vor impresiona! Este un sat pescăresc care a intrat repede în centrul atenției turiștilor! Astfel, aici vei găsi magazine de unde îți poți cumpăra orice îți dorești, de la costume de baie până șa suveniruri, dar și restaurante pentru toți turiștii, indiferent de preferințe sau buget. Îți sugerăm să te plimbi de-a lungul străduțelor, să te bucuri de soarele grecesc și să simți briza mării!

 

Castelul venețian

Dacă ajungi în Naousa, îți va fi practic imposibil să ratezi Castelul Venețian! Ajuns sus la această fortăreață impresionantă, vei descoperi cele mai frumoase peisaje! Îți recomandăm să îl vizitezi într-unul dintre cele două momente magice ale zilei – răsăritul și apusul (sau chiar ambele!). Îți garantăm că merită din plin această plimbare – vei fi răsplătit cu cele mai frumoase peisaje văzute vreodată!

 

Muzeul arheologic Parikia trebuie vizitat!

De o valoare culturală imensă, muzeul adăpostește numeroase opere de artă. Unele datează chiar din perioada antică! Dacă încă nu ai ajuns la Luvru să vezi operele sculptate în marmura de Paros, vei găsi alte opere de artă în acest muzeu, sculptate tot în acest material! Totodată, aici sunt expuse și alte descoperiri arheologice importante.

 

Insula Paros are multe de oferit turiștilor săi, după cum ai aflat în cele de mai sus! De fapt, Grecia, tărâm minunat și binecuvântat, abia așteaptă să îi impresioneze pe toți cu frumusețea sa și, pentru cine este atent, să îi povestească despre istorie și cultură! Te invit alături de iubitorii de greacă la cursurile online! Având cuvintele și expresiile potrivite la tine, nopțile călduroase de vară se vor transforma în momente magice petrecute alături de localnicii insulei Paros care sunt pregătiți oricând de conversație și de un pahar de vin! Te așteptăm!

Citește și  3 insule din Grecia mai puțin cunoscute

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.