Pășește alături de zei pe insula Creta

Ghid turistic insula Creta

Creta, numită și Insula Zeilor, întâmpină foarte mulți turiști în fiecare an, fiind cea mai mare insulă a Greciei. Totodată, ceea ce îi atrage pe oamenii din întreaga lume este chiar povestea acestei așezări, fiecare dorind să vadă cu ochii săi locul nașterii marelui Zeus, precum și împrejurările în care acesta a dus crunta luptă cu tatăl său, Cronos.

Dacă scurta expunere de mai sus nu te-a convins să o vizitezi, descrierea insulei Creta din ghidul turistic “Creta- începe călătoria!” de la Linghea cu siguranta te va face sa faci acest lucru.

Creta este o insulă care își merită popularitatea: îi întâmpină pe turiști cu o coastă presărată cu plaje, golfuri și grote desprinse parcă din povești, pensiuni și hoteluri cu prețuri pentru toate buzunarele și să nu uităm de localnici ospitalieri!

Este o ocazie perfectă pentru a te relaxa, dar și de a-ți exersa limba greacă, mai ales dacă te numeri printre participanții cursurilor noastre de limbă greacă. Localnicii vor fi mai mult decât încântați să îți răspundă la întrebările frumos adresate, iar tu poți să socializezi și să practici, în același timp, limba greacă.

Multe sunt activități care poartă cu sine un iz de vacanță. Tu doar gândește-te la ce anume vrei să încluzi în excursia ta. Dacă îți dorești să pornești în căutarea plajei perfecte, poți începe, de exemplu, cu plaja Vai. Aici, nisipul se îmbină într-un mod magic cu apa cristalină și cerul de un albastru senin, iar locul parcă te îndeamnă la visare.

Iar Plakias este locul unde muntele întâlnește marea, rezultatul fiind unul mirific, unde plaja fina te așteaptă să te relaxezi. Castelul Frangostello te invită și el să îl descoperi, unde mai pui că drumul spre el este ca o călătorie inițiatică a cărui drum este asemănător cu al nostru Transfăgărășan. La final te așteaptă un peisaj de poveste: castelul cu vedere spre mare și cer senin; ce poate fi mai frumos?

Pe lângă obiectivele culturale si curiozitatile din insula Creta, dar și locurile numai bune de vizitat, aceasta insula se laudă și cu o gastronomie specială. Aici, mai mult decât oriunde altundeva, vei putea savura mâncare tradițională grecească, alături de un pahar de vin binemeritat după o zi de explorat insula. Pare că s-au adunat cele mai bune merinde și chiar așa este: fructele sunt mai savuroase, brânzeturi mai gustoase, iar în aer miroase a ierburi aromatice!

Clima este prietenoasă în acestă regiune a Greciei mai tot anul, însă sezonul turistic vizează lunile aprilie – octombrie. Încă de la începutul primăverii, Creta își cheamă turiștii să descopere cum ea revine la viață, cum verdele naturii apare, strălucitor ca întotdeauna, soarele este blând și vântul adie ușor, fiind ingredientul ce lipsește unei excursii de neuitat. Apoi cresc temperaturile și crește și numărul de vizitatori ai insulei. Mulți turiști aleg să îți petreacă aici concediul și să se bucure de peisajele  mirifice.

Ghidul de călătorie “Creta- începe călătoria!” de la Linghea

Oricare ar fi perioada de vacanță aleasă de tine, Creta te va ajuta să îți creezi unele dintre cele mai frumoase amintiri! Un lucru însă nu trebuie să îți lipsească dn bagajul de vacanță – ghidul de călătorie Creta- începe călătoria!

Vei găsi aici multe informații prețioase precum cele prezentate mai sus, experiții adunând pentru tine tot ceea ce ai nevoie: cele mai impresionante obiective turistice și imagini pe măsura, menite să te impresioneze, activități numai bune de făcut în timpul liber de care te bucuri în Creta, precum și multe alte sfaturi utile în ceea ce privește mâncarea, cazarea și orientarea. Iar acum tu, alături de cursanții noștri dragi, te poți bucura de un preț special la acest ghid turistic.

Leave a Reply

Your email address will not be published.