Rhodos-insula soarelui

Ghid turistic insula Rhodos

Când spui Grecia, gândul îți zboară la numeroasele sale insule, una mai frumoasă ca cealaltă, ruine ale unor civilizații demult apuse, fiecare având povestea sa unică. Astăzi atenția noastră se îndreaptă spre Rhodos, insula care poartă cu ea o mare poveste de dragoste zeul Soarelui și nimfa Roda. Și pentru că romantismul este la el acasă, îți prezentăm câteva motive pentru a vizita această insulă!

Insula Rhodos are ceva de oferit fiecărui turist. Este plină de istorie, purtând urmele civilizațiilor vechi de peste 2000 de ani, dar care a păstrat aceleași frumuseți ce stârnesc invidie încă de pe atunci.

Așezarea sa geografică, dar și natura înconjurătoare au făcut-o să devină un important centru turistic și să capete titlul binemeritat de ,,Insula Soarelui”. Ea se bucură de 300 de zile însorite pe an, așa că poț să vizitezi oricând dorești să te bucuri de vântul care adie, soarele care te încălzește și plaje cu nisip fin.

Cu multe plaje întinse de-a lungul coastei sale, Rhodos te invită să le explorezi pe toate! Dacă însă dispui de timp limitat, alege-o pe cea potrivită ție și vacanței tale – una mai relaxantă sau una aventuroasă, plină de excursii și petreceri.

Pentru familiile care vor să se bucure de un concediu liniștit, fără prea multă aglomerație și gălăgie, Kolymbia este plaja perfectă pentru ei! Desigur, te vei bucura de câteva magazine, taverne și baruri, dar restul este doar liniște, relaxare, nisip fin și apă cristalină.

Pentru iubitorii de adrenalină, recomandăm plaja Prassonissi; este locul perfect pentru a practica sporturi nautice, fiind foarte des vizitată de surferi în sezonul estival. Locul este format din golfuri de nisip ce conferă plajei un aspect idilic, iar apa turcoaz și cerul senin nu fac decât să completeze acest peisaj.

Pentru alte peisaje de vis poți vizita plaja Ladiko; deși este o insulă mică, ea este situată pe un golf care oferă imagini extraordinare turiștilor. Vei găsi aici tot ceea ce ai nevoie pentru o zi relaxantă la plajă – șezlonguri, umbrele, dușuri, magazine cu suveniruri și taverne cu mâncare tradițională grecească.

Iubitorii de cultură vor dori să viziteze câteva locuri pline de istorie. Printre cele recomandate de noi se numără Acropola Rhodos, situată pe un deal în acest oraș. În vremuri apuse, aici existau temple impresionante din care astăzi au rămas doar ruine.

Vei găsi aici rămășitele a ceea ce au fost cândva Templul Atenei Polias, Nimfaia. Poti consulta ghidul turistic Rhodos – începe călătoria de la Linghea sau poti să începi o conversație despre acestea cu al tău ghid turistic. Cunoștințele pe care le-ai învățat la cursurile online de limbă greacă te vor ajuta să descoperi și tainele acestei limbi și nu doar al locurilor Greciei.

Un alt loc pe care trebuie să îl vizitezi este Orașul Vechi Rhodos. Acesta se află chiar pe lista UNESCO de patrimoniu mondial. Aici vei călători înapoi în perioada medievală, intrând chiar pe una dintre cele 11 porți magice. Din fericire, aici nu vei găsi doar rune și rămășițe, clădirile fiind păstrare în mod intact de-a lungul timpului.

Și, pentru că orașul a devenit unul turistic, vei întâlni aici și restaurante, terase, magazine cu suveniruri, toate amplasate pe străzile lăuntrice. Ceea ce impresionează în acest oraș sunt și denumirile străzilor sale. De exemplu, în partea de sus a orașului, în Collachio, vei întâlni Strada Cavalerilor, vestită în întreaga lume. Aici se găsesc urmele sediilor cavalerilor Ioaniți din diferite locații: Italia, Franța, Spania.

Ghidul de calatorie “Rhodos – începe călătoria” de la Linghea

Sunt multe locurile acestei insule care merită atenția ta. Despre toate acestea vei găsi informații însoțite de imagini pe măsură în ghidul turistic Rhodos – începe călătoria. Chiar dacă nu s-au descoperit încă toate secretele acestei insule, cu siguranță tu le vei afla pe cele prezentate in paginile acestei mici cărțulii care nu trebuie să îți lipsească din bagaj! Plaje, castele, muzee – despre toate acestea vei afla și îți va fi mai ușor să îți faci chiar singur itinerariul de vacanță.

In ghidul de calatorie Rhodos – începe călătoria, vei găsi, de asemenea, multe sfaturi utile care să îți răspundă la toate întrebările privind cazarea, mâncarea, peisaje de vis. Noi recomandăm acest ghid turistic tuturor iubitorilor de călătorii, dar și de limbă greacă, în special cursanților nostri. Deja ai un mare avantaj dacă cunoști câteva dintre tainele acestei limbi frumoase, iar dacă nu le știi încă, te așteptăm la cursurile noastre de limbă greacă!

Leave a Reply

Your email address will not be published.