Vacanta in Grecia? Iata ce trebuie sa stii!

cursuri limba greaca

   

Se apropie sezonul vacanțelor și nu știi care este țara pe care vrei să o vizitezi? Dacă nu te-am convins deja în articolele anterioare de pe blogul nostru, ar trebui să știi că Grecia este destinația perfectă, fie că ești o persoană care caută relaxare și liniște, fie că ești o persoană cu spirit de aventură.

Dacă alegi să mergi în Grecia pentru prima dată, nu sunt suficiente crema de protecție solară și pălăria de soare înghesuite în bagaj. Îți oferim un ,,bagaj informațional” care să te ajute în timpul primei tale vizite în Grecia.

Cash!

Printre cele mai importante lucruri de pe lista ta de vacanță se numără și banii, cu siguranță. În vremurile moderne de astăzi, cardul este un accesoriu indispensabil care ne permite să achităm toate bunurile care ne trebuie.

În excursii însă, banii cash îți vor fi de folos pentru că multe restaurante și cafenele acceptă doar astfel de plăți. În plus, ca în orice țară, tarabele pline de suvenire felurite îți vor atrage atenția, iar acolo cerceii aleșo de tine îi poți achita doar cu bani cash.

Ospitalitate

Pregătește-te să întâlnești oameni ospitalieri în Grecia! Dacă te-ai rătăcit printre străzi (fie ele străzi fizice sau doar cele de pe Google Maps), dacă ai rămas fără baterie la telefon fix când mâncai la un restaurant, grecii te vor ajuta cu mare plăcere! Ceea ce ne duce la următorul sfat…

Învață câteva cuvinte de bază

Dacă nu știi cum să ajungi la plaja visată sau dacă vrei să găsești un restaurant bun, trebuie să întrebi pe cunoscători. Și cine știe mai bine secretele Greciei dacă nu chiar localnicii? Învață cuvintele de bază ale limbii grecești și vei ști cum să te descurci în astfel de situații.

Cursurile noastre te pot ajuta în acest sens – vei învăța tot ceea ce trebuie să știi atât despre limba greacă, cât și despre vizita ta în Grecia (de exemplu: sfaturi și locuri de vizitat).

Dacă iubești cafeaua, aici este locul tău!

Dacă intri în categoria persoanelor care iubesc cafeaua și au nevoie de această licoare magică la primele ore ale dimineții, vei fi liniștit să afli că și grecii iubesc cafeaua! Aceștia mai mereu ies cu prietenii la o cafea, iar orele dimineții nu sunt singurele preferate de ei.

Este un lucru comun pentru ei să servească o cafea după cină. Trebuie să menționăm că, deși cafeaua este un ingredient special în acest obicei, socializarea este și ea un element principal. Timpul petrecut la cafea înseamnă de fapt un timp frumos petrecut în familie sau alături de prieteni, plin de discuții și râsete.

Nu îți lua prea multe bagaje!

Mai ales dacă alegi să vizitezi țara într-o lună de vară…Mulți turiști regretă troller-ele uriașe luate cu ei și ar fi preferat să aleagă un rucsac în locul acestora. Ar trebui să faci si tu la fel, mai ales dacă nu vrei să cari după tine, pe străzile înguste și pe scările numeroase, un troller voluminos.

Grecii mănâncă încet!

Știm că vei fi cucerit de mâncarea grecească și vei vrea să încerci cât mai multe feluri de mâncare. Vei observa că, în restaurante, chelnerii îți servesc mâncarea comandată, iar apoi te vor lăsa să te bucuri de ea, cât de mult dorești.

Grecilor le place să își savureze mâncarea, bucurându-se de fiecare înghițitură, iar după ce au terminat cu ea, servirea unui pahar de vin alături de o conversație plăcută este ceea ce urmează pe lista lor.

Îmbracă-te adecvat

 Plajele și plimbările prin oraș cer o ținută lejeră, rochiile și bluzele vaporoase fiind perfecte pentru astfel de activități.

Însă dacă vrei să vizitezi locuri religioase precum biserici, mănăstiri, dar și situri sacre, trebuie să ai la tine și ținute care să îți acopere picioarele, brațele și zona plexului. Astfel, vei arăta respect față de religie și obiceiuri.

Sperăm să te ajute aceste sfaturi în viitoarea ta călătorie în țara cu o istorie arhicunoscută, cu ape limpezi și albastre și  oameni ospitalieri.

Te invităm la cursurile noastre de limbă greacă unde vei afla mai multe lucruri despre această limbă straveche, dar totuși foarte vorbită în zilele noastre, dar și curiozități despre următoarea ta destinație de vacanță.

Citește și  La plajă în Grecia-mini-ghid de conversație român-grec

Leave a Reply

Your email address will not be published.