Zakynthos şi Kefalonia, insulele mult iubite de turiști

Ghid turistic Zakynthos şi Kefalonia

Chiar dacă nu ai reușit să le vizitezi până acum, vei afla în scurt timp că Zakynthos și Kefalonia sunt două insule legate cu fundiță. Ele sunt învecinate și tocmai de aceea mulți turiști aleg să le viziteze pe ambele. Însă fiecare dintre ele oferă experiențe unice vizitatorului său și este bine să știi la ce să te aștepți când pășești pe acest tărâm grecesc. Iar noi tocmai asta facem, invitându-te în lumea Greciei încă o dată!

Ghid turistic insula Zakynthos

 Să începem cu insula Zakynthos, una dintre cele mai frumoase și mai iubite de către turiști. Totodată, locul era preferat și de zei, Apollo și Artemis încântându-și ochii cu această insulă spectaculoasă.

Pe bună dreptate făceau această alegere, peisajele întâlnite aici par a fi divine! Iar același aer divin îl vei întâlni și în zilele noastre dacă alegi să o vizitezi. Te vei bucura de ceea ce are Grecia mai frumos într-o vacanță foarte prietenoasă cu buzunarul tău, prețurile fiind foarte bune atât la cazare, cât și la celelalte cheltuieli de vacanță.

Îți recomandăm să îți planifici vacanța în lunile de vară pentru a te bucura de temperaturile perfecte pentru plajă. Acum vei întâlni cei mai multți turiști care vor și ei, la fel ca tine, să se bucure de minunățiile acestei insule.

Însă poți ajunge aici încă din luna mai când apa este deja caldă și te poți bucura de timpul petrecut pe plajele spectaculoase. Tot acum începe insulă să prindă viață, atât datorită vremii prielnice, cât și al turiștilor care încep să apară.

Citește și  Amorgos, una dintre insulele secrete ale Greciei

Trebuie să te avertizăm că această insulă este perfectă pentru oamenii plini de viață, dornici să se bucure din plin de timpul petrecut în acest loc. Zakynthos este printre preferatele tinerilor pentru că aici pot socializa, se pot aventura pe plajele mirifice și traseele întortocheate, pot practica sporturi de apă.

Localnicii sunt mai mult decât încântați să poarte conversații, iar tu poți exersa cele învățate la cursurile de limbă greacă. Printre cele mai frumoase zone se numără chiar capitala al cărui nume insula îl poartă și care este un oraș foarte comercial: pe străzile sale înguste vei întâlni multe cafenele chic, magazine de designer și tarabe cu diferite suveniruri.

Argassi este și ea o stațiune ce merită luată în considerare, mai ales dacă îți dorești să te cazezi la malul mării, poate-poate ești mai aproape de apus și să te bucuri din plin de sporturile de apă.

Ghid turistic insula Kefalonia

ghidul turistic Zakynthos şi Kefalonia – începe călătoria

 

Kefalonia, deși se află în vecinătatea insulei Zakynthos, te va surprinde prin atmosfera sa. Este insula pefectă pentru o vacanță liniștită și relaxantă. Acest loc pare desprins din paginile unei cărți de povești, atât de frumoase sunt peisajele!

Plaje, peșteri, monumente istorice și culturale, toate acestea merită văzute și admirate. Insula este mai puțin modernă decât celelalte în sensul care a păstrat din sălbăticia inițială a locului: pădurile sunt de un verde ireal, dealurile alunecoase intrigă turiștii aventuroși, plaje cu nisip fin, dar unde se întâlnește și natura. Golfurile situate de-a lungul coastei te întâmpină și te surprind cu feriboturi și pescăruși.

Citește și  Călătorie în timp-cum era viața în Grecia antică

După cum îți spuneam, Kefalonia se deosebește de Zakythos. Aici localnicii sunt mai reținuți în a începe o conversație cu tine, indiferent de cât de dornic ești să comunici în limba greacă cu nativii. Aceștia preferă discreția tocmai pentru ca tu să te poți bucura de un concediu liniștit, apreciind un apus de soare spectaculos.

Plaja Myrtos este una dintre cele mai deosebite, natura fiind aici în plină splendoare. Iar pentru cei dornici de aventură și cultură, vei găsi pe această insule multe muzee, biserici și peșteri care așteaptă să fie descoperite de ochii turiștilor.

“Zakynthos şi Kefalonia – începe călătoria” de la Linghea

ghidul turistic Zakynthos şi Kefalonia – începe călătoria

Astfel, sesizezi chiar după această lectură că aceste două insule, deși vecine, se disting frumos prin atmosferă și tezaur turistic. Dacă nu știi pe care să o alegi prima, ghidul turistic Zakynthos şi Kefalonia – începe călătoria pe care ți-l propunem astăzi te va ajuta să te hotărăști.

Ca într-o mică întrecere, fiecare insulă îți va fi prezentată, împreună cu cele mai frumoase obiective turistice, cele mai impresionante plaje, cele mai spectaculoase povești și legende. Totodată, vei afla despre evenimentele culturale locale care atrag turiști din întreaga lume.

După lecturarea sa, cu siguranță vei găsi insula perfectă vacanței tale! Vestea bună este că toți iubitorii de limbă greacă pot beneficia de acest ghid la un preț mai mult decât bun!

Leave a Reply

Your email address will not be published.